DIY: Magazine rek

Fashion door Redactie

Iedere maand vallen weer een aantal magazines door de postbus en kopen we er altijd ook nog een leuk blaadje bij. Voor je het weet liggen al deze magazines weer door de kamer verspreid samen met de bestelboekjes van H&M. Wat moeten we er toch mee? Ophangen op ons zelfgemaakte magazine rek!

magazine rek

Benodigdheden:
- Houten balken
- Elektriciteit snoer (dit kun je krijgen bij Gamma, daar knippen ze het voor je)
- Schroeven
- Spijkers

benodigdheden

- Twee kleuren verf
- Schuurpapier
- IJzeren plaatjes (zoals op de tweede foto hierboven)
- Zaag
- Boor
- Liniaal
- Hamer
- Een handige vriend of papa

stap 1 en 2

Hoe ga je aan de slag?
Stap 1:
Zaag twee houten balken van 40 centimeter en twee van 75, maar je kunt ook je eigen maten bepalen. Controleer wel even of ze gelijk gezaagd zijn. Als je hier niet handig in bent kun je bij de Gamma of Praxis vragen of ze voor jou balken op maat willen zagen. Dit doen ze meestal tegen een kleine vergoeding.

magazine rek

Stap 2: Leg de vier balken op de grond tegen elkaar aan en schroef ze vast. Sla er daarna wat spijkers in.

stap 3 4 5 en 6

Stap 3: Markeer met een potlood op een van de langste balken waar jij jouw gaten wilt hebben (voor de snoer, hier komen je magazines overheen). Dit doe je door de bovenkant en onderkant te markeren (foto 3) en een rechte lijn te trekken naar beneden over de lange balk heen (foto 4). Teken om iedere tien centimeter waar het gaatje geboord moet worden (foto 5). Je hebt dadelijk acht punten waar de snoer doorheen gaat. Boor daarna de gaatjes (foto 6).

schilderen

schilderen

Stap 4: Tijd om te schilderen! Vergeet niet als je klaar bent met schilderen de geboorde gaatjes door te prikken met bijvoorbeeld een satéprikker.

stappen

Stap 5: Als de verf droog is kun je de snoer door de gaten heen rijgen. De draad zet je vast met de ijzeren plaatjes door deze erop te boren. Je kunt je draadje ook knopen of strikken als je dat leuker vindt. Trek het wel strak genoeg aan, de draden mogen niet loshangen!

magazine rek

Klaar! Een rekje speciaal voor jouw magazines! Je kunt hier veel in afwisselen qua hoogte, breedte en de hoeveelheid draden. Doe wat jij leuk vindt, zo kun je bijvoorbeeld voor een knalkleurtje gaan of er twee maken.

Ga jij ook een magazine rek maken?

Bron: A Beautiful Mess

Door: Jitske