Lifestyle

17 problemen die elk meisje in de zomer heeft

Hoe lang hebben we wel niet naar dit moment uitgekeken… het is zomer! Het zonnetje schijnt en nu zijn we allemaal tevreden. Of toch niet. Want hoezeer we ook van het warme weer houden, er kleven (letterlijk!) ook wat nadelen aan. Ineens wordt er van ons verwacht dat we er onder de douche aan denken om onze benen te scheren én om bikini ready te zijn wanneer we naar het strand gaan. Elke zomer is het weer raak… deze problemen herkent elk meisje. 

1. Laten we maar meteen met het 'grootste' probleem beginnen: de bikini body. Elk jaar neem je je voor om met een booming body over het strand te paraderen -en daarvoor zou je dan ook vier keer per week in de sportschool staan, whatever it takes– en ook elk jaar mislukt dat plan weer. Ach, een rolletje meer of minder… 

2. Elk jaar is het weer een ramp: een bikini shoppen. Dat het bovenstukje en onderstukje perfect zitten komt al vrijwel nooit voor en dan moet je ook nog een hip exemplaar à la Triangl scoren. Een betaalbaar exemplaar, hè. 

3. Bikini's passen is ook zo erg omdat je keihard geconfronteerd wordt met het feit dat je de afgelopen maanden een joggingbroek aan hebt gehad om comfortabel op de bank te kunnen zitten, in plaats van 'm te gebruiken waar hij voor bedoeld is. Om nog maar te zwijgen over je huid die al zes maanden geen zon meer heeft gezien. Ouch. 

4. Hitte en make-up gaan niet samen. Uitgelopen mascara en foundation is not a good look.

5. Zweet van je voorhoofd afvegen is géén goed idee: daar gaat je wenkbrauw. 

6. Fietsen met een jurkje of rokje is weer een heel andere crime. Charmant fietsen zonder constant aan je kleding te sjorren en zonder iemand te flashen? Mission impossible.

7. Mission impossible #2: met een jurkje of rokje zitten zonder iemand te flashen.

8. Waterproof mascara is je redder in nood als je er na een frisse duik nog steeds fabulous uit wilt zien, maar 's avonds weet je ineens weer waarom je zo'n hekel hebt aan waterproof. Probeer dat spul maar eens van je wimpers af te krijgen. 

9. Dat verdomde scheren. Nu het zonnetje tevoorschijn is gekomen wordt er ineens verwacht dat we er meerdere keren per week aan denken om onze benen te scheren. 

10. Om nog maar te zwijgen over de wondjes. Die krijg je ineens een stuk sneller omdat je nu zo vaak moet scheren. En dan moet je ook nog mét die wondjes op je benen een korte broek aan. Uch. 

11. Twee woorden: BOOB SWEAT. 

12. Het leed dat korte broekjes heet. Ze staan misschien heel leuk, maar als je dijen tegen elkaar schuren terwijl je loopt dan kan dat uitmonden in een bloedbad. 

13. De sociale struggle: gaan we op een plekje met of zonder zon zitten? Heel irritant als jij in de schaduw wil zitten en je vriendin van plan is om flink te tannen, of andersom. 

14. Je kunt je haar niet meer los dragen door nekzweet. 

15. Om nog maar te zwijgen over het onhandelbare haar dat je krijgt door de vochtige lucht. 

16. Je kleden op het weer is onmogelijk. De ene keer heb je het veel te heet in je ripped jeans, maar de volgende dag heb je het veel te koud in je high waisted shorts. 

17. Het is ronduit vermoeiend om constant in de gaten te houden of er geen ongewenst haartje uit je bikinibroekje piept. 

Wat is jouw grootste struggle tijdens de zomer? 

Bron
Beeld: thinkstockphotos

Must reads 👀