News

Na dit nieuws wil je nóóit meer een Birkin bag

Als je heel veel geld op je bankrekening had staan, wat zou je dan kopen? Wij wedden dat een designer bag bij veel meiden bovenaan het verlanglijstje staat. Een tijdloze Birkin bag is al jaren populair, maar na een schokkende onthulling van dierenrechtenorganisatie PETA hopen we dat niemand meer een Birkin wilt. Het blijkt namelijk dat er veel dierenleed schuil gaat achter deze designer tas…

Zowat elke vrouw droomt ervan om ooit een Birkin bag aan haar arm te mogen hangen. De designer tas is al jaren populair en we spotten de peperdure Birkin dan ook vaak bij celebrities zoals Kim Kardashian, Hilary Duff en Lady Gaga. Maar wat veel mensen niet weten, is dat er heel veel dierenleed schuil gaat achter de Birkin bag en andere items van Hermès… PETA deed een schokkende onthulling waarna we nooit meer een Birkin bag willen.

Dierenrechtenorganisatie PETA onthult in een filmpje dat dieren worden achtergelaten om dood te bloeden en opgepropt in kleine hokken zitten op een tweede fokkerij voordat ze Birkin bags of armbandjes worden. De omstandigheden in de fokkerijen die krokodillen- en alligatorhuiden leveren aan Hermès zijn ronduit verschrikkelijk, heeft PETA waargenomen. Reptielen zitten opgesloten in kale en overvolle hokken. Medewerkers schieten alligators meerdere keren in het hoofd met een penschiettoestel en steken de dieren met een Stanleymes in hun rug en nek om bloedvaten door te snijden. Sommige dieren sterven niet meteen en zij bewegen minuten later nog steeds in de ijsbakken. En dat allemaal voor een Birkin bag. 

In het onderstaande filmpje kun je zien hoe het eraan toegaat op de Padenga krokodillenfokkerij in Kariba, Zimbabwe. De fokkerij produceert bijna 85% van alle Nijlkrokodillenhuiden in de wereld voor luxe merken.

Let op: bevat zeer schokkende beelden! 

Watch on YouTube

Met het filmpje wil PETA dat Hermès stopt met het produceren en verkopen van producten die gemaakt zijn van exotische huiden. Niet alleen jij, maar vooral de dieren moeten hier een enorm hoge prijs voor betalen.  

Wil jij na dit nieuws nog een Birkin bag?

Bron

Must reads 👀