Beauty

De raarste plekken waar je acne krijgt en wat je eraan doet

4

Acne op je gezicht is al vervelend genoeg. Maar waar veel minder over wordt gepraat is acne op andere lichaamsdelen. Heb je weleens een puist op je billen bh-lijn of hoofdhuid gespot? Je bent niet de enige! In dit artikel behandelen we acne op gekke plekken én wat je eraan doet. 

Billen
Het is niet heel charmant, maar het komt wel vaak door: acne op de billen. Het lijkt een beetje op gezichts acne alleen is in dit geval het haarzakje verstopt. De oorzaak is vaak zweet, omdat dan de haarzakjes gaan ontsteken. Om deze ontsteking te voorkomen kun je iets gebruiken dat benzoyl peroxide of salicylzuur bevat. Enne, spring meteen onder de douche na het sporten en/of zweten. 

BH-lijn
Als er iets vervelend is, dan is het een puist op de plek van je bh-rand. Die kleine rode bultjes jeuken als geen ander. In dit geval is acne waarschijnlijk niet het probleem, maar een bacterie of schimmelinfectie. Het is trouwens niet iets waar je je meteen druk om hoeft te maken, omdat dit van nature op je huid voorkomt. In combinatie met vocht veroorzaakt dit rode plekken en irritatie. Soms is dit gewoon niet te voorkomen, omdat warm weer nu eenmaal zweet veroorzaakt. Wel kun je een anti-perspirant deodorant aanbrengen op deze plekken om zweten tot een minimum te beperken.


Borst

Voor veel meiden geldt dat ze de zomer niet doorkomen zonder bultjes op hun borst. Jep, borst acne is een ding. Verstopte zweetklieren door overmatig zweten is in dit geval de boosdoener. Maak dus gedurende de dag even je borst schoon met een reinigingsdoekje om het zweet weg te halen. Op die manier kan je borst acne zoveel mogelijk de kop indrukken. 

Oor
Oei, als je ergens geen puist wil, dan is het je oor. Misschien is dat namelijk wel één van de pijnlijkste plekken om last te hebben van acne. De oorzaak van deze ellende is meestal de mix van zweet en haarproducten. Een manier om dit tegen te gaan is door je haren zoveel mogelijk op te steken en zware (wax)producten te vermijden. Zorg ook dat je je oren goed schoon houdt.

In dit artikel lees je hoe je van oor acne afkomt.

Hoofdhuid
Warm weer betekent nu eenmaal dat je huid meer talg produceert en een plek waar veel vetklieren zijn is de hoofdhuid. Je raadt het waarschijnlijk al, maar de kans is dus groot dat je hier last hebt van puistjes. Gebruik een speciale shampoo met salicylzuur om de hoofdhuid schoon te houden of gebruik een anti-roos shampoo. 

Rug
Een 'populaire' plek voor puisten is de rug, vandaar dat het de term backne heeft gekregen. Hitte en zweet helpen niet om je rug puist-vrij te houden, helaas. Exfolieer de huid daarom voldoende om de huidcellen te verwijderen en eindig met een anti-bacteriële cleanser. Een douchespons is ook aan te raden, omdat dit deels helpt met exfoliëren.

Bikinilijn
Wie haar bikinilijn onthaart is vast bekend met die vervelende rode bulten die altijd opdagen als je klaar bent. Verwar het niet met acne, want in de meeste gevallen is het eerder een ingegroeide haar of irritatie van het scheren. Als je last hebt van irritatie helpt een aloë vera gel om de huid te kalmeren en zorg er vervolgens voor dat er niks tegen de huid schuurt. Om het zoveel mogelijk te voorkomen gebruik je een scherp mesje en gebruik je altijd scheergel.

Praat op het forum verder over dit topic. En bestel hieronder direct deze producten.

Wat zijn jouw tips om acne op deze plekken te voorkomen?

Bron en bron
Beeld: Thinkstock

LOVE dit artikel
1 meid heeft deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

4 reacties

 • 3 jaar geleden cestsenna

  @LESLEYYY_ ik gebruik nu al een tijdje benzoyl peroxide en het werkt prima. In de bijsluiter wordt aangegeven dat je er inderdaad een drogere huid van kunt krijgen, maar dan moet je gewoon een avondje niet smeren en dan is alles weer in orde. Verder zie ik niet in waarom het "hartstikke slecht" zou zijn voor je huid. En daarbij komt, het wordt ook voorgeschreven door huisartsen en ik kan niet geloven dat zij je iets aan zullen raden wat slecht voor je is. Maar ik kan het fout hebben.

 • 3 jaar geleden ❝ Diligite ❞

  Ik heb heel veel last van puistjes op mijn rug, echt vervelend

 • 3 jaar geleden Lisette

  Ik heb bijna nooit puistjes. Misschien 1 keer in de 3 maanden, ben ik heel blij mee.

 • 3 jaar geleden LESLEYYY_

  Meiden! Ga alsjeblieft niet meteen aan de benzoyl peroxide als je een puistje hebt! Dat is harstikke slecht en uitdrogend voor de huid. Verzorg de huis liever goed, goed reinigen, vaker je kussensloop verschonen, niet met vieze handen aan je gezicht komen etc!

 1. 1