Beauty

Bizarre trend: make-up shaming

De ene naar de andere bizarre trend vliegt je tegenwoordig om de oren. Je hebt bijvoorbeeld fat shaming en skinny shaming waar mensen commentaar krijgen op hoe zwaar ze zijn. Maar je hebt nu dus ook iets bizars wat make-up shaming heet. Meiden krijgen vervelende berichten van haters omdat ze make-up dragen en het doel is dat de meisjes zich slecht gaan voelen… 

Nieuw in de shaming spotlight is make-up shaming. Met andere woorden: als jij een selfie plaatst op Instagram dan hoef je tegenwoordig niet raar op te kijken als je daar een vervelende reactie op krijgt. Natuurlijk hoef je niet per se make-up te dragen om je mooi te voelen, maar om commentaar te leveren als je het wel draagt… In principe draag je make-up voor jezelf en als jij je daar prettig bij voelt kan niemand daar iets over zeggen, of wel?

Watch on YouTube

Onlangs plaatste YouTuber NikkieTutorials een video om dit onderwerp onder de aandacht te brengen. Met deze 'Power of Makeup'-video wil Nikkie meiden laten weten dat het zij zich niet hoeven te schamen als ze make-up (willen) dragen. Sinds de video is #PowerOfMakeup een trending topic en plaatsen veel meiden selfies net zoals NikkieTutorials. De ene helft van hun gezicht maken ze op, de andere helft blijft make-up loos. Kijk maar mee.





Wat vind jij van deze make-up shaming trend?

Beeld: Instagram

Must reads 👀