Fashion

7 manieren om je borsten groter te laten lijken

Van erwten op een plakje tot grote memmen: borsten komen in allerlei vormen en maten. Wist je dat het heel normaal is dat jouw borsten in maat en vorm verschillen? Wil je net even dat vollere decolleté? Met deze tips kun je jouw borsten groter laten lijken.

Met dit artikel willen we trouwens niet suggereren dat grotere borsten mooier zijn dan kleinere borsten! Maar je hebt soms van die momenten waarop je denkt: goh – mijn boobies mogen wel iets groter… Want dan komen ze beter uit in mijn nieuwe jurkje of topje. Hoe kun je ervoor zorgen dat je borsten net iets groter lijken, zonder al teveel gedoe? Met deze 7 tips gaat het je lukken. 

De push-up bh
Dit geeft net even een boost aan je borsten. Als je normaal een voorgevormde bh draagt, kan een push up zeker iets groter laten lijken. Door de push up worden jouw borsten ietwat naar boven waardoor de bovenkant van je borsten iets uit de bh puilen. De vulling onder in de bh waardoor het cupje toch al weer halfvol is! Dit geeft een mooi effect als je een lager topje draagt, dat zie je de bolling boven je borsten beter.

Tegenwoordig bestaan er ook maximizer bh’s. Zoals de naam al zegt: het haalt het maximale uit je borsten. Deze bh’s beloven je cupmaat tot wel twee keer optisch te vergroten. De maximizer bh bestaat uit veel vulling en daarom voelt hij meestal hard aan.

Vulling
In sommige push-up bh's zitten uitneembare pads. Deze kun je in een andere (push-up) bh stoppen voor wat extra vulling. Ben je bang dat ze op precies een verkeerd moment – floeps – uit je bh en t-shirt piepen? Naai ze vast  aan de onderkant van je bh om zo'n supergenante situatie te voorkomen… Je kunt deze zachte pads ook in je bikini vastnaaien voor wat extra volume op het strand! Er bestaan ook losse vullingen die bijvoorbeeld bij de Hunkemöller of Primark kunt kopen. 

De goede maat bh
Dit klinkt logisch, maar veel meiden en vrouwen lopen met de verkeerde maat beha rond. Wanneer heb jij jouw borstmaat voor de laatste keer opgemeten? Je kunt bij lingeriezaken vragen of ze jouw maat willen meten. Zo weet je zeker dat jij de juiste maat draagt. Je borsten kunnen van maat veranderen als je bijvoorbeeld met de pil begint – dan worden ze meestal iets voller. Als je een aantal kilo afvalt verlies je helaas ook vet bij je borsten en worden ze kleiner van vorm. Een goed passende bh ondersteunt jouw buste en benadrukt jouw vrouwelijke vormen. 

Houding
Je houding heeft veel invloed op hoe groot jouw borsten lijken. Hoofd omhoog, schouders naar achteren, borsten vooruit! Naast dat een goede houding belangrijk is voor je lichaam, straalt het ook zelfvertrouwen uit. 

Kleding
Als je de nadruk op je borsten wil leggen, kan het helpen om juist een hooggesloten truitje te dragen dat ietwat strak is. Een laag uitgesneden top maakt je borsten niet groter. Het laat enkel zien wat je in huis hebt. Rafels en rouges op het borstgedeelte geven volume en ook trek je de aandacht naar je boezem. Streepjes in de breedte doen de boezem ook groter lijken. 

Taille
Hoe dunner jouw taille lijkt, hoe groter jouw borsten lijken. Het gaat allemaal om het contrast! Je kunt je taille accentueren met een riempje. Je kunt je core spieren strakker maken met de juiste oefeningen. Je taille wordt hier niet per se dunner van, maar het kan je wel sterker en strakker maken. Vet verbrand je over je hele lichaam, niet plaatselijk (wat zou het heerlijk zijn als dat zou kunnen!). Als je afvalt heb je dus ook de kans dat je vet verliest bij je borsten… 

Bronzer
Door wat bronzer op de bolling van je borsten aan te brengen, creëer je schaduw waardoor je borsten optisch groter lijken. Kijk wel uit dat de bronzer niet vlekt op je lichtkleurige topje! 

Veiligheidsspeld
Je kunt met een veiligheidsspeld de cups aan de voorkant aan elkaar vastmaken. Door de cups ietwat naar elkaar toe te brengen, krijg je een voller decolleté. 

Wat voor soort bh draag jij het liefst? Wat doe jij om je borsten groter te doen laten lijken? 

Beeld: Thinkstock
Bron, bron

Must reads 👀