Films & Series

17 struggles die je hebt als je als laatste een serie ontdekt

Een onderwerp waar je altijd wel over kan praten met anderen is tv-series. We kunnen heerlijk wegzwijmelen bij ons favoriete tv-koppel en niks schokt ons zo erg als de cliffhangers in de laatste aflevering van het seizoen. Dit moet natuurlijk meteen na de uitzending uitgebreid besproken worden. "OMG, heb je dat gezien!" Maar soms gebeurt het je dat je een serie veel later ontdekt. En dan gaan dingen toch een beetje anders dan normaal… Deze struggles herken jij als je een serie aan het kijken bent die iedereen al heeft gezien. 

1. Het enige wat je wil doen is over de serie praten. Maar iedereen heeft het al gezien, dus…

2. Je durft eigenlijk niet te vertellen dat je deze serie kijkt, omdat je bang bent dat iemand iets verklapt. 

3. Als je er toch over besluit te praten, dan krijg je negen van de tien keer de reactie: 'Kijk je dat nú pas?!'

4. Je bent constant bang voor spoilers. Waarom kun je tegenwoordig niet op internet zonder iets te lezen wat je niet wilt?! 

5. Fingers crossed dat je het einde van het seizoen haalt zonder spoilers. En congratulations als dat lukt! 

6. Van die mensen die per ongeluk iets verklappen: "Oooh heb je ook zo gehuild toen [insert naam van personage] doodging?"

7. Maar je hebt ook mensen die met een grote grijns op hun gezicht iets belangrijks verklappen. Ja, echt hi-larisch. En bedankt. 

8. Anderen vragen zich af of je onder een steen hebt gelegen dat je deze serie nu pas kijkt.

9. Als er iets schokkends gebeurt in de serie, wil je daar met mensen over praten maar anderen zijn helemaal niet geschokt. Want zij hebben het al een paar jaar geleden gezien. 

10. De acteur waar je geobsedeerd door bent? Die is nu tien jaar en vier kinderen verder. Don't Google him! 

11. En dat kind in die serie? Die is nu all grown up

12. Als je een acteur of actrice in een nieuwe serie ziet, ben je helemaal in de war. Huh, hoe kan dat, hij/zij speelt toch al in deze serie? O ja, deze is al een paar jaar oud.

13. "Grey's Anatomy, kijk je dat nog steeds?" Ehhh, nee ik ben pas bij seizoen 3…

14. Als je de serie aan anderen aanraadt word je in je gezicht uitgelachen. Ja, je bent écht de enige die Gossip Girl nog niet had gezien! 

15. Je hebt geen leven meer omdat je alleen maar afleveringen achter elkaar kijkt. Best handig om zo laat een serie te ontdekken, je hebt een aantal seizoenen om te kijken!

16. "Ik zeí je toch dat je die serie moest kijken!" is de reactie van vriendinnen die je de serie hebben aangeraden. 

17. Je neemt je voor om de volgende keer naar die vriendinnen te luisteren, zodat je de volgende keer niet de laatste bent die het kijkt. 

Welke serie heb jij pas heel laat ontdekt? 

Beeld: thinkstockphotos

Must reads 👀