Shopstrategieën

Fashion door Redactie

Shoppen, shoppen en nog meer shoppen. Als we het geld zouden hebben, gingen we elke dag winkelen. Maar het is natuurlijk het aller-leukste als je geweldige items hebt gevonden en je helemaal blij bent met je aankoop. Soms zijn er van die dagen dat het gewoon niet lukt, het resultaat: een miskoop. De volgende strategieën helpen je om dit te voorkomen.

Er is een aantal dingen waar je op moet letten als je je geld gaat uitgeven aan kleding. Denk aan maat, pasvorm, combineren enzovoort. De volgende tips zullen je helpen tijdens het shoppen.

shopstrategie

Voel je goed!
Winkelen is heel leuk, maar ook best vermoeiend. Lang lopen, kleren aan/uit en tassen dragen maken dat je met shoppen zo’n 200 calorieën per uur verbrand. Zorg dus dat je goede schoenen aan hebt en je een flesje drinken en een Sultana in je tas hebt.

Bereid je voor
Doe naadloos ondergoed of een string aan, zodat je daar geen last van hebt bij het passen. Ben je bijvoorbeeld specifiek opzoek naar een jurkje, neem dan ook je hakken mee. Zo kan je gelijk zien hoe het bij elkaar staat.

shopstrategie

Kies de juiste tijd
Vermijd drukke dagen en tijden. Je kan er heel chagrijnig van worden als mensen constant in de weg lopen of erger nog: het laatste shirtje in jouw maat voor je neus weggrissen. Wanneer je ’s ochtends gaat heb je daar geen/minder last van. Zorg ook dat je nergens heen hoeft en dat je gewoon de tijd hebt.

Outfits
Wanneer je gaat shoppen, kun je natuurlijk allemaal losse dingetjes kopen. Het is echter praktischer om een outfit bij elkaar te zoeken. Probeer in ieder geval bij een aankoop te bedenken wat je er bij kunt aantrekken. Het is vaak zinloos om een shirtje te kopen als je niks hebt wat erbij past.

Instinct
Laat je vriendje of vriendin eens een keer thuis en ga alleen winkelen. Vertrouw op je eigen oordeel over wat leuk is. En het is natuurlijk ook fijn als je je lover niet de hele tijd hoeft te vermaken en elke keer de vraag moet beantwoorden: wanneer gaan we nou?

Perfecte maat
Te kleine kleding die kwabbetjes zichtbaar maakt, is alles behalve stylish. Sterker nog: het maakt je optisch dikker dan je bent. Koop dus geen te kleine maten, en ga gewoon voor de maat die bij je past. Pas bijvoorbeeld drie verschillende maten en kijk welke het mooiste zit.

shopstrategie

Advies
Ben je iets aan het passen, maar heb je geen idee waar je het mee moet combineren? Vraag het aan de winkelmedewerker. Zij zien de hele dag door wie de kleding wordt gepast en wat er leuk bij past.

Think, think, think
Denk na bij je aankoop! Koop geen items omdat ze zijn afgeprijsd, omdat je nog niets hebt kunnen vinden of omdat het bijvoorbeeld in de mode is. Hier krijg je later spijt van.

Dubbel check
Heb je iets gevonden wat absoluut aan al je eisen voldoet en sta je op het punt om te gaan betalen? Doe dan nog een laatste check: kijk of er geen gaatjes inzitten, of alle knopen er nog aan zitten en of er geen vlekken op zitten. Mocht er nou toch bijvoorbeeld een gaatje inzitten en je maat is er niet meer, dan vraag je korting bij de kassa. In de meeste winkels geven ze korting wanneer er iets mis is met het kledingstuk.

shopstrategie

Heb jij ook een shopstrategie?

Bron: 1001beautytips, Emma Baxter-Wright

Door Myrre