Food

De ultieme spinazie smoothie maak je zo!

Groene smoothies maak je in een handomdraai. De blender doet het werk voor jou! Ideaal dus voor mensen die 's ochtends geen zin hebben om veel moeite te doen voor een lekker en gezond ontbijtje. Een groene smoothie is een goed begin van de dag en omdat je een 'vol' gevoel hebt, ben je minder snel geneigd om te snoepen! Girlscene deelt het recept voor de ultieme spinazie smoothie met jou. 

Bron

Ingrediënten:
♥ twee handen spinazie (gewassen met water)
♥ een banaan
♥ 100 ml water
♥ een eetlepel havermout

Doe alle ingrediënten in de blender en laat hem ongeveer een halve minuut draaien. Schenk de smoothie in een groot glas, doe er een leuk rietje bij en drinken maar! Deze smoothie maak je echt in een handomdraai. Een goede tip: doe twee handen spinazie en de banaan in een afsluitbaar zakje en stop het in de vriezer. Spinazie bederft vrij snel. Bevroren spinazie kun je langer bewaren. Zo kun je over twee of drie dagen nog een smoothie maken én de smoothie is lekker koud door de bevroren spinazie. De banaan kun je eventueel ook bij de spinazie in het afsluitbare zakje doen. Zo kun je alles in één keer in de blender doen. 

Als je nog nooit een groene smoothie hebt gehad, is het logisch dat je denkt dat zo'n groen monster ontzettend vies smaakt! Zo'n groene smoothie ziet er dan niet onwijs aantrekkelijk uit – maar de smaak is heerlijk! Omdat je er (meestal) fruit aan toevoegt, smaakt de groene smoothie lekker zoet en fris. Ben je niet zo'n fan van groenten? Door groenten te verwerken in zo'n groen monster krijg je vitaminen, mineralen en vezels binnen. 

Superfoods
Je kunt groene smoothies altijd upgraden met verschillende superfoods. Als je een ervaren smoothiedrinker bent, komen deze superfoods jou vast wel bekend voor! Om te zien hoeveel je van elke superfood in een groene smoothie kunt verwerken en hoe je de perfecte groene smoothie maakt, lees dan dit artikel op Girlscene. 

Maca-poeder €4,99 (Bol.com) / Tarwegraspoeder €4,99 (Bol.com) / Cacaopoeder €4,99 (Bol.com)


Chiazaad €4,99 (Bol.com) / Hennepzaad €4,99 (Bol.com) / Bijenpollen €4,99 (Bol.com) 

Wil je meer weten over superfoods en wat je er allemaal mee kunt maken? Girlscene zette al eerder 10 superfood boeken op een rijtje. 

Hoe ziet jouw ontbijt eruit? 

Bron, bron

Must reads 👀