Beauty

Zo kom je erachter of je de juiste deodorant gebruikt

Is er een onderwerp dat minder sexy is dan deodorant? Waarschijnlijk niet, maar toch blijft het een goed topic om te bespreken. Ieder meisje wil waarschijnlijk fris voor de dag komen en deo is nu eenmaal een groot onderdeel van je algehele frisheid. Maarre… Gebruik je wel de juiste deodorant? Grote kans dat het niet zo is. Lees snel welke deodorant wél bij je past.

Allereerst is het goed om te weten welke deodorants er verkrijgbaar zijn en wat hun werking is om de juiste voor jou te kunnen vinden. En weet je al het verschil tussen anti-perspirant en anti-transpirant? Dat helpt ook enorm om de beste deo voor jou te vinden. Laten we daarmee beginnen.

Anti-perspirant & anti-transpirant
Deze twee termen zie je vaak op een fles deodorant staan, maar wat betekent het in hemelsnaam? Het is heel eenvoudig. Wie echt overmatig zweet kan het beste een anti-perspirant gebruiken, omdat dit een goed product voor Sweaty Betty's is. Stink je vooral als je zweet? Dan is een anti-transpirant beter voor jou. Dit gaat vieze geurtjes tegen. Lees er meer over in dit artikel.

Stick deodorant
In Nederland is de stick deodorant nog niet helemaal goed ingeburgerd, terwijl het een heel goede deodorant is voor meiden die extra bescherming nodig hebben. Het is een witte vaste formule dat je onder je oksels aanbrengt. Als je meer nodig hebt draai je aan de onderkant om de deodorant omhoog te duwen.

Voordeel: deze deodorant beschermt heel lang tegen zweten.
Nadeel: als je meteen je kleding aantrekt laat het een witte waas achter. Niet heel cute als je zwart draagt.


Spray deodorant

De meest gebruikte deodorant is waarschijnlijk die in sprayvorm. Deze deo is prima op 'lichte' dagen waarop je niet veel gaat zweten. Wat vaak kenmerkend is aan de spray is dat het vooral lekker ruikt en dat het niet per se om een sterke bescherming gaat. 

Voordeel: handig voor on the go of na het sporten, de enige deodorant die je met anderen kunt delen.
Nadeel: beschermt niet heel goed/lang, kan witte strepen achterlaten.

Roller deodorant
Tot slot is er nog een deodorant verkrijgbaar: de roller. Qua bescherming zit dit tussen de stick en de spray in. Het helpt beter tegen zweten dan een spray, maar het is voor sommige meiden niet genoeg om de hele dag droog door te komen. Aanbrengen gaat makkelijk, want je hoeft alleen de bal van de roller onder je oksels te rollen en je bent klaar. 

Voordeel: brengt dun aan, helpt goed tegen geurtjes.
Nadeel: je moet het even laten drogen voordat je kleding aantrekt.

Dus hoe weet je of je de juiste deodorant gebruikt? Kijk naar wat jouw grootste probleem is als het aankomt op zweten en ongewenste geurtjes. Een paar problemen en de juiste deodorant op een rij.

Hoeveel zweet je?
– Je zweet bijna niet: spray
– Je zweet niet enorm weinig, maar ook niet heel veel: roller
– Je zweet veel: stick

Wanneer wil je deodorant gebruiken?
– 's Ochtends: roller, spray, stick (kijk naar hoeveel je zweet om de juiste deo te pakken)
– als touch-up: spray
– 's Avonds (extra bescherming): stick

Wat is je grootste probleem?
– overmatig zweten: anti-perspirant
– vieze geur: anti-transparant

Waar moet de deodorant aan voldoen?
– geen witte strepen achterlaten: roller
– lekker ruiken: spray
– vooral beschermen: stick

Voorbeeld: je zweet bijna niet en vindt het belangrijk dat je vooral lekker ruikt en gedurende de dag kunt bijwerken. Dan is de spray deodorant perfect voor jou! Maar zweet je veel en wil je een deodorant die echt goed voor je werkt? Kies dan een anti-perspirant stick en breng die 's ochtends en 's avonds aan voor de optimale bescherming.


Dove €7,59 | HEMA €1,25 | Bourjois €3,79

Welke deodorant heb jij nodig?