Lifestyle

Zo word jij de beste versie van jezelf

Je brengt de meeste tijd van de dag door met… jezelf! Jezelf zijn en jezelf accepteren zoals je bent is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Je moet jezelf leren kennen, je moet weten wat je gelukkig maakt en wat je talenten zijn. Hoe je de beste versie van jezelf wordt lees je in dit artikel. Hopelijk komen deze tips jou al bekend voor…

♥ Hou van jezelf
Met stip op nummer 1: hou van jezelf! Wees jouw eigen beste vriendin. Zorg dat je een goede relatie hebt met jezelf. Jij bent de meest waardevolle persoon in je leven. Doe dingen die jou gelukkig maken, ook als andere mensen dit raar vinden. Je zit simpelweg je hele leven met jezelf opgescheept, dus zorg goed voor jezelf! Jij bent uniek en jij bent goed zoals je bent. Accepteer dat en hou van jezelf.

♥ Zorg goed voor jezelf
Heel logisch natuurlijk: jezelf goed verzorgen is een must. Je bent het waard! Eet goed, beweeg regelmatig, doe goed je best op school of op je werk, neem voldoende ontspanning en doe wat je gelukkig maakt. Wees niet te streng voor jezelf. Iedereen mag fouten maken. Geef jezelf een schouderklopjes, verwen jezelf door bijvoorbeeld die mooie tas te kopen of neem een gezichtbehandeling bij de schoonheidsspecialiste. Beloon jezelf regelmatig.

♥ Weet wat voor soort persoon je bent en wilt zijn
Wat droom jij? Waar zie jij jezelf over 5 jaar? Wat is jouw levensmotto? Welke normen en waarden heb je? Waar zie je jezelf werken? Wat voor soort mensen wil jij om je heen hebben? Het is goed om na te denken over de toekomst, ook al lijkt het nog enorm ver weg.

♥ Verbeter jezelf
Niet iedereen is perfect en dat hoeft ook helemaal niet. Soms is het goed om feedback aan je vriendinnen, je ouders of je vriend(in) te vragen. Wat vinden zij goed aan jou? Wat zou je volgens hen kunnen verbeteren aan jezelf? Deze mensen hebben het beste met je voor, dus neem hun advies serieus en doe er wat mee. Schrijf op wat jij aan jezelf zou willen verbeteren en maak vooral ook een plan hóe je dit gaat verbeteren.

♥ Heb geduld
Rome werd ook niet in één dag gebouwd. Jezelf verbeteren heeft tijd nodig en gun jezelf die tijd. Focus je vooral op de dingen die wel goed gaan en probeer daarin te investeren. Krijg je bijvoorbeeld van je vriendinnen het advies dat je meer initiatief zou kunnen nemen, forceer het dan niet door meteen vijf uitjes in te plannen. Neem de tijd om de verbetering door te voeren. Houd het in je achterhoofd, wees geduldig en probeer vooral de verbetering op lange termijn vast te houden.

♥ Maak mensen blij
Waarschijnlijk word jij ontzettend gelukkig als jij een vriendin, je moeder of zus blij maakt. Het is bewezen dat je gelukkig wordt door andere mensen blij te maken. Het geeft voldoening en je krijgt een fijn gevoel van. Je kunt mensen op heel veel verschillende manieren gelukkig maken, meestal zonder dat het je geld kost. Jouw tijd en aandacht, een oprechte glimlach en een compliment kunnen iemands dag helemaal goedmaken.

♥ Geloof in jezelf
Zeg iedere dag tegen jezelf dat je geweldig bent, dat je die presentatie gaat rocken, een goed cijfer gaat halen voor die toets, een deadline haalt of dat potje volleybal gaat winnen! Kom voor jezelf op, toon initiatief en ga ervoor. Heb een hands-on mentaliteit en werk voor jouw dromen.

Heb jij soms last van het stemmetje in je hoofd dat zegt dat je iets niet kan? Luister daar nooit naar! Zeg tegen jezelf: kom op, ik kan het wel. Wees lief en aardig tegen andere mensen, roddel niet en geef mensen een kans. Wees niet bang om te falen, want als je daar bang voor bent gebeurt het vaak ook. Ga jezelf niet voorbij: je kunt niet iedereen pleasen.

Zorg jij goed voor jezelf? 

Beeld: Thinkstock
Bron, bronbron, bron

Must reads 👀