Fashion

Flavourites

Sinds 1 februari is www.flavourites.nl online. Flavourites biedt een overzicht van alleen de allerleukste webshops. Géén ellenlange opsomming van links zoals we gewend zijn van startpagina’s en portals, maar een gebruiksvriendelijk en inspirerend vormgegeven zoeksysteem. Banners zijn uit den boze en shops betalen niet voor vermelding. Met Flavourites laten de makers zien dat websites niet alleen functioneel, maar vooral ook mooi kunnen zijn.

Steeds meer mensen – vooral vrouwen – shoppen op internet. Tot voor kort was webshoppen als shoppen in een vreemde stad. Volop keuze, maar waar vind je de écht leuke shops? Webwinkels als Bol.com en Wehkamp kent iedereen, maar voor de meest verrassende en originele shops op internet moet je de weg kennen. Flavourites heeft de allerleukste shops in kaart gebracht in een gebruiksvriendelijk en smaakvol zoeksysteem. In de categorieën accessoires, fashion, beauty, kids, interieur, kunst en hebben zijn momenteel ruim 300 webshops verzameld. Dit aantal wordt wekelijks aangevuld met nieuwe shops. Flavourites is onafhankelijk; webshops betalen geen bijdrage voor vermelding op de site.

In tegenstelling tot startpagina’s en veel portals biedt Flavourites méér dan een verzameling links onder elkaar. Iedere shop beschikt over een eigen venster met een tekst, beeldmateriaal en link naar de webshop. Bezoekers kunnen gratis lid worden en hun favoriete shops uit de Flavourites-database in Mijn Flavourites opslaan. Op die manier wordt het zoeken naar de leukste webshops nóg gemakkelijker. Daarnaast is het onder meer mogelijk om reacties te plaatsen en shoptips door te sturen naar vrienden.

De makers Marije M. Mulder (webdesigner) en Natascha Klootsema (journalist/stylist) vertellen: “Internet barst van de leuke webshops, maar ze zijn vaak lastig te vinden als je de weg niet kent. Wij struinen al ruim anderhalf jaar internet af, op zoek naar de leukste webshops. De allerleukste en meest originele shops krijgen van ons gratis een vermelding in ons zoeksysteem. Inkomsten genereren we uit advertorials: een kruising tussen een redactionele tekst en een advertentie. De advertorials gaan naadloos op in onze vormgeving en zijn niet storend, maar hebben juist een toegevoegde waarde voor onze bezoekers. Banners en pop-ups zul je bij ons niet tegenkomen. Wij denken dat onze doelgroep veel meer gebaat is bij een advertorial-achtige advertentie dan bij een banner die storend in beeld knippert en vooral irritatie opwekt.”

Met Flavourites hopen de makers een grote behoefte te vervullen bij iedereen die graag shopt, maar dit vooral relaxed en gemakkelijk vanachter de pc wil doen.

LOVE dit artikel
1 meid heeft deze blog geloved