News

Dat vet eten dit effect op je heeft wist je niet

Vind jij het ook zo lekker om 's middags thuis te komen en dan een reep chocola of een donut uit de kast te pakken? We herkennen dat gevoel en we geven er vaak genoeg aan toe. Natuurlijk weet zo'n beetje iedereen dat dit eten niet heel gezond is en dat bijvoorbeeld iedere dag patat eten te vet is. Maar dat vet eten deze invloed heeft wist je waarschijnlijk nog niet…

Comfort food kan niet alleen dikker maken, want het heeft ook nog een heel ander effect op je wat je waaschijnlijk niet had verwacht. Sterker nog, wat je niet eens doorhebt. Volgens onderzoek van Journal of Health Psychology heeft ongezond eten een negatief effect op je emotionele gezondheid en emotioneel bewustzijn. Deze conclusie is getrokken na onderzoek onder bijna 1700 mannen en bijna 3300 vrouwen.

De personen die meededen aan het onderzoek vinden het moeilijker om hun emoties te reguleren als hun eetpatroon bestaat uit eten met veel transvetten. Maar niet alleen worden zij emotioneler, ze hebben niet eens door dat ze zich in die staat bevinden. Dus simpel gezegd: het eten van ongezond voedsel maakt je emotioneler zonder dat je het merkt. Interessant!

Daarnaast blijkt uit het onderzoek dat mensen die minder van dit eten tot zich nemen zich veel blijer voelen én dat zij beter hun emoties onder controle houden. Dus als je je rot voelt kun je beter geen rol koekjes opeten, want dan kun je je alleen maar slechter voelen. Alhoewel… Het is niet bekend of ongezond eten een directe link heeft met je emotionele toestand, maar dat het verband heeft met elkaar is wel aangetoond. 

Wat vind jij van dit onderzoek? Herken jij jezelf hierin?

Bron

Beeld: Thinkstock

Must reads 👀