Food

Alles-wat-nog-in-je-koelkast-ligt-soep van geroosterde groenten

Deze soep kun je in feite maken met alle groenten die je nog in je koelkast heb liggen en die op moeten, want vrijwel alle combinaties werken. Bedenk dat harde groenten (wortel, pastinaak) langer moeten roosteren dan zachte groenten (tomaten, paprika’s) en rooster eventueel in twee delen.


Mocht je denken dat twee bollen knoflook wat veel is: we poffen ’m, dan wordt-ie veel milder van smaak. En anders houd je het bij één bol, dat mag natuurlijk ook. Dit recept is goed voor een pan soep, dat zijn 3-4 porties.

INGREDIENTEN
Tomaat 8 stuks
Rode paprika 2 stuks
Gele paprika 2 stuks
Knoflook 2 bollen
Rode peper 2 stuks
Uien 2 stuks
Olijfolie 3 eetlepels
Groentebouillon 1 liter

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

Snijd de paprika’s en uien in stukken. Verdeel alle groenten en de bollen knoflook over een ovenschaal en besprenkel met de olijfolie.

Rooster de groenten en knoflook in 40 minuten gaar in de oven op 200 graden Celcius.

Doe alle groenten in een blender met een liter groentebouillon (let op: gebruik geen kokende bouillon in een blender, dat kunnen de meeste blenders niet aan vanwege de stoomvorming!), of gebruik een staafmixer. Pureer de groenten en bouillon tot een soep.

Voeg eventueel nog een lik crème fraîche toe. Serveer met lekker volkoren of speltbrood en roomboter.

Eet smakelijk!

Wat vind jij van dit recept?

Must reads 👀