Fashion

Veilig online shoppen

104

Veel meiden mogen niet op internet kopen (van hun ouders). Omdat ik weet dat veel meiden hier van balen en het vaak niet mag omdat ouders er te weinig vanaf weten, heb ik deze pagina geschreven.

Zelf mag ik mij een ‘ervaren internetshopper’ noemen. Ik winkel misschien wel vaker online dan in het echt! Daarom help ik graag andere jonge meiden met het e-shoppen. En als ze niet mogen van hun ouders, help ik die graag over te halen. Niet door te zeuren, maar om gewoon te vertellen wat internetshoppen nu eigenlijk inhoudt!

Meest voorkomende redenen
De meeste redenen die ouders aandragen waarom kinderen niet op internet mogen kopen:

-         Het is onveilig
-         Je kunt de spullen niet eerst bekijken, voelen of passen
-         Terugsturen is vaak moeilijk
-         Je kunt opgelicht worden
-         Het is nergens voor nodig, je kunt ook naar de winkel toe

Omdat ik graag een aantal van deze redenen wil weerleggen, heb ik wat meiden die niet mogen internetshoppen gevraagd waaróm ze dat niet mogen. Onder elk verhaaltje geef ik een reactie,

Tonke: Ik ben 14 jaar en ik mag niks op internet kopen. Daar baal ik er ontzettend van! Ze zeggen dat ik geen creditcard heb, en dat ze geen zin hebben om rotzooi met hun creditcard te kopen. Ook zeggen ze, dat als het product niet goed is, het altijd zo’n gedoe is om het terug te sturen, en dat je uiteindelijk alleen maar meer geld kwijt ben. Heb jij toevallig tips? Je hoeft toch niet altijd een creditcard nodig te hebben? Ik weet het in ieder geval niet meer!

Monique: Ten eerste hoef je niet voor elke internetshop een creditcard te hebben. Dat is meestal alleen bij buitenlandse webwinkels. Als je ergens alleen met creditcard kunt betalen, is het vaak makkelijk te achterhalen of de site veilig is. Maar ben je achterdochtig, koop dan alleen op sites waar je ook anders kunt betalen. Die zijn er zat!
Over het terugsturen: eigenlijk elke (goede) webshop heeft een retour-systeem. Vaak kun je de items gratis of tegen lage verzendkosten terugsturen of laten ophalen. Bij webwinkels die ook echte filialen hebben, zoals H&M, mag je de spullen vaak ook terugbrengen naar de winkel. Op elke internetshop staat bij de Hulp pagina uitgelegd hoe je kunt ruilen. Als je dit van tevoren checkt, is er dus niets aan de hand.

Ruqiyah: ik ben 12 jaar en ik mag van m`n ouders niet op internet kopen… Ze vertrouwen internet niet. Ik ben namelijk helemaal gek van kleding vooral van de H&M ! Maar ik kan er niet zomaar heen, omdat ik te ver weg woon! Dus ik hoop dat ik het later wel mag... Ik blijf door zeuren totdat m`n ouders gek worden en dan mag het vast wel !

Monique: Je ouders zeggen dat ze het niet vertrouwen, en dat je het daarom niet mag. Vraag altijd waaróm ze het niet vertrouwen. Er zit een verschil tussen veilingen en internetwinkels. Bij veilingen, bijvoorbeeld op Ebay of Marktplaats, kunnen er oplichters tussen zitten. Dit komt omdat elke veiling van iemand anders is. Maar hier kun je vaak checken of de verkoper veilig is: door te kijken of hij/zij een goede ‘feedback’ (reacties van vorige kopers aan de verkoper) heeft of door even contact te hebben. Webwinkels daarentegen zijn vaak heel goed te checken of ze veilig zijn. Webwinkels met (veel) echte vestigingen in de stad, bijvoorbeeld H&M, Mango of Hunkemöller, zijn over het algemeen altijd veilig. Ook aan andere dingen kun je checken of de shop veilig is, bijvoorbeeld of –ie is aangesloten op het Thuiswinkel waarborg. Zie ook hieronder bij Hoe check je of een webshop veilig is?.

Ouders kunnen dus niet bij voorbaat al  zeggen “ik vertrouw het niet”, laat ze eerst even de webshop bekijken en dan kunnen ze het alsnog zeggen.

Mandy: Ik ben 15 jaar en woon in Ede. Ik zit mijn moeder steeds over te halen om mij wat te laten kopen op de site van bijvoorbeeld de H&M. Op zich heeft ze wel goede redenen waarom ik het niet zou doen.
Ze zegt van ja je weet nooit of het goed past & het is ook veel gezelliger om met mij (dus m'n moeder, ze is 36, & ze weet ook precies wat ik leuk vind dus 't is echt gezellig als ik met haar ga shoppen) ergens naar een grote stad te gaan en daar lekker de winkels leeg te plunderen. Daar kan je ook alles vinden en het gelijk passen, en dan heb je gelijk een leuk uitje. Op zich heeft ze daar dus wel gelijk in, maar het is natuurlijk veel handiger om op het internet te kopen…

Monique: Natuurlijk is ‘echt shoppen’ in de stad gezelliger! Maar dat wil niet zeggen dat je niet ook op internet mag winkelen. Spreek af dat je gewoon naar de stad blijft gaan, maar voor bepaalde dingen ook online mag shoppen. Gewoon omdat dat lekker makkelijk en snel is.

Sanne: Ik ben 13 jaar en mag niets online shoppen. Zelf zou ik het wel willen, maar ik heb  ook mijn twijfels, soms heb ik XS en soms S. Ook mijn schoenmaat verschilt elke keer... En je zit met die betaling, en soms krijg je (heb ik gehoord) gewoon een pak suiker ofzo. Daar zijn mijn ouders dan ook bang voor...

Monique: De maat is natuurlijk iets lastigs. Maar op veel internetwinkels wordt er ook extra informatie over maten gegeven: bijvoorbeeld de afmetingen in centimeters. Staat dit er niet bij, dan kun je er altijd voor mailen. Als je een lastige schoenmaat hebt, kun je dat beter niet op internet kopen. Of je besteld twee maten en stuurt een (of allebei) paar terug.

Over de betaling: dit moet geen probleem zijn. Als je eerst uitgebreid checkt of de webshop veilig is (zie hieronder bij Hoe check je of een webshop veilig is?), kun je uitsluiten dat je bv. een pak suiker krijgt.

Emma: Ik 14 jaar en mag ook niet kopen op het internet. Dit is denk ik vooral omdat je niet goed weet van wie je dingen koopt. Een keer, was er een hele gave aanbieding (dacht ik). Er was een cursus en daarbij zou je een digitale camera krijgen. Ik zeuren bij mijn ouders maar het mocht niet. Daarom heb ik het op een gegeven moment toch zelf besteld maar het viel heel erg tegen! Ik kreeg die camera helemaal niet, maar moest wel 40 euro betalen voor die stomme cursus! Wijn ouders waren natuurlijk helemaal boos en nu word ik de hele tijd gecontroleerd !

Monique: Het was natuurlijk niet zo slim om die aankoop stiekem te doen. Sowieso moet je niet in zee gaan met aanbiedingen die “te mooi om waar te zijn” lijken. Als dat lijkt, is het ook meestal zo! Ook moet je niet een cursus of abonnement aangaan alleen maar voor het welkomstcadeau. Probeer dan het cadeau ergens los te kopen.

Om het vertrouwen van je ouders terug te winnen, kun je een keer op een veilige shop als H&M of Wehkamp.nl bestellen, zodat ze zien dat het ook goed kan gaan.

Ilona: Ik durf nooit ergens mijn gegevens in te vullen. Niet mijn adres, maar bijvoorbeeld ook mijn bankrekeningnummer niet. Dan kunnen ze toch je rekening leegroven?!

Monique: Check altijd of een webshop veilig is (zie hieronder bij Hoe check je of een webshop veilig is?). Als dit zo is, kun je rustig je adres geven. Er zitten heus geen boeven achter die komen inbreken! Over je rekeningnummer: dit kun je rustig geven. Men kan namelijk niets van een bankrekening afhalen, alleen als jij ze daartoe machtigt. En dit gaat altijd via een (online) formulier of bevestiging. Als jij ergens je rekeningnummer invult, kunnen zij er niets anders mee doen dan er iets óp te zetten.

Hoe check je of een webshop veilig is?

-         Kijk of de webshop is aangesloten op het Thuiswinkel waarborg.
-         Kijk of er een adres en telefoonnummer opstaat. Bel het anders even, met bijvoorbeeld een algemene vraag. Zo weet je meteen of er een veilig iemand achter zit.
-         Vul de naam van de webshop in bij bv. Google. Dan zie je vaak meteen andermans ervaringen.
-         Kijk of er een hangslotje of sleutelteken (meestal rechts onderaan op je scherm) staat. Is dit zo, dan is de site altijd veilig.
-         Check altijd even wat de verzendkosten zijn. Zijn deze superhoog, dan is het vaak niet zo veilig. Let op: dit geldt alleen voor Nederlandse webshops. Internationale webshops kunnen vaak wel hoge verzendkosten hebben.

Mijn favoriete en 100 % veilige webshops

Een aantal webshops waar ik al (vaak) geshopt heb en met zekerheid kan zeggen dat ze helemaal veilig zijn:

-         Asos.com
-         Netalsindefilm.nl
-         Wehkamp.nl
-         Hm.com
-         Bol.com
-         Orangebag.nl
-         Yoox.com
-         Net-a-porter.com
-         Hunkemoller.nl
-         Mangoshop.com en Mangooutlet.com
-         Esprit.nl
-         Mexx.nl
-         Shoptommy.de

En verder alle webshops die je op Girlscene.nl vindt bij Fashion (Online Shoppen) en Fashion (Merken). Natuurlijk zijn dit niet alle veilige webshops, maar dit is een klein deel!

Heb je nog meer vragen, stel ze dan hieronder of mail me op monique@girlscene.nl. Het is slim om deze pagina uit te printen en aan je ouders te laten lezen, dan kun je ze misschien overtuigen. Vertel er dan ook bij dat ik een onafhankelijk persoon ben die advies geeft hierover, ik ben dus niet van een webwinkel zelf ofzo. En dat Girlscene een meidensite is en geen webshop!

Hoop jullie hiermee geholpen te hebben, en shop ze (online) !

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

104 reacties

 • 5 jaar geleden Jessica

  http://www.internetshoppen.nl/artikel/shop-altijd-veilig-lees-10-tips-waarmee-je-dit-kunt-waarborgen

 • 9 jaar geleden xtessa

  & asos ? is die betrouwbaar?

 • 11 jaar geleden Samanthaaá

  thanx

 • 11 jaar geleden kleinemarly

  Egt triest, ik mag alleen via de wehkamp online kopen als mijn ma erbij zit en niet bij Asos ofzo. Ze denkt dat t oplichters zijn, ja hallo.. wehkamp kan je toch net zo goed oplichten! :'S. Ik weet niet wat ik moet doen om dr te overtuigen, ik heb mn creditcard niet eens gebruikt terwijl ik 2 bankrekeningen heb, 1 voor later, 1 voor shopgeld.

 • 12 jaar geleden Fashion_Dyanna

  www.hm.com

 • 12 jaar geleden IKTRY

  Wat is de site van H&M??

 • 12 jaar geleden DisforDazzlexoxo

  ik ga toch liever echt shoppe dan online shoppe.

  lekker gezellig met je vriendinne de stad in =)

  is toch veel leuker vind ik dan online dinge zitte te shoppe en je weet ni eens of het past!

 • 12 jaar geleden Esmee0309

  handig deze pagina

 • 12 jaar geleden _Iris_

  handig deze pagina op die site's staan leuke kleding vind ik

 • 12 jaar geleden x_Anne

  @fatbasterd:

  weten ze dan ook als er iets uitverkocht is, wanneer dat weer binnen gaat komen?

  want ik wil iets bestellen bij de h&m maar het is nu uitverkocht.

  xx

 • 12 jaar geleden x_Anne

  thanks..nu weet ik teminste 100% zeker dat de h&m site veilig is

 • 12 jaar geleden mikk

  goede tips

 • 12 jaar geleden xgorgeous

  ik shop altyd bij www.guess.com en mijn kleding komt altyd aan ,,

 • 12 jaar geleden nishino

  h&m is de veiligste en beste online winkel, er word aangegeven of het op voorraad is en er staat dan ook bij bijv: dat het de volgende maand binnen is, en als je wil weten waneer het pakje komt kun je gewoon op de site kyken, je kan zelfs een belletje plegen dan kijken hun zelfs voor je. Ik heb al heel vaak en veel iets besteld bij h&m en er is nog niet is fout gegaan.

 • 12 jaar geleden FaShiionQuEen_

  Ik heb een tijdje geleden bij de H&M online-shop wat dingen besteld, en dar duurde inderdaad best wel lang; 1-2 maanden! Maar je weet in ieder geval wel dat het veilig is, want je kan het makkelijk terugbrengen en het betalen is geen probleem.

  xx

 • 12 jaar geleden antjea

  k mag ook nooitt spulle kope op internt!:S

 • 12 jaar geleden Perkins

  een vriendin heeft bij h&m.com geshopt en bij haar duurde het bijna twee maanden voor se het thuisgestuurd kreeg :O

 • 12 jaar geleden pumps

  Ff, een vraagje: Als je online shopt bij Hm.com, hoelang duurdt het dan voordat je bestelling binnen is.?

  Xxx

 • 12 jaar geleden Loveyouuuuuuso

  als ik het wil moet ik het vragen en dan mag ik het ook wel*

 • 12 jaar geleden Larisaa

  MIjn mama doet wel eens voor mij bestellen op wehkamp of neckermann

 • 12 jaar geleden Marjolein

  Ik mocht ook nooit spullen op internet kopen, maar omdat ik nu togh niet meer van maat verander mag het wel Heb egt super leuk shirtje gezien bij otto Nu nog wachten....

 • 12 jaar geleden HippeShit

  Preciess vroeg ik me ook af.. want als je iets bij asos wilt bestelle,, staat er Volgens míj geeen maattabel bij ..

 • 12 jaar geleden Lucin

  hoe kun je bij asos weten welke maat je moet nemen?

 • 12 jaar geleden nobu

  ik mag lekkr van mijn mamaatje onlineshoppen--'k moet het wel trugbetalen maar dat is best normaal

 • 12 jaar geleden Charlotte

  www.amazon.com is die wel save??

 • 12 jaar geleden Eliisaa

  Ik shop liever op de ouderwetste manier! veel leuker!

 • 12 jaar geleden MODERNxMYTH

  Mag soms online bestellen, maar wel als mn moeder in de buurt is =(

 • 12 jaar geleden Liset

  Ik heb eergister wat bij de H&M besteld, nu maar hopen dat het goed gaat, dan krijg je er meteen wat meer vertrouwen in , toch?

  Trouwens, super handii dit ^

 • 12 jaar geleden Liies

  Handig(L)

 • 12 jaar geleden Suus

  HI Niikkii

  als je je prducten heb besteld en in je mandje hebt gedaan kom je bij de afreken proces en dan krijg je een lijst met betalingsmogelijkheden :

  - paypal

  - overboeken ( abnamro, rabobank, giro)

  - ideal ( ook via bank, maar dan meteen betalen)

  -automatisch laten afschrijven van je rekening

  - accept giro bij de bestelling

  - creditcard

  Dan zie je logos met allemaal verschillende credit cards, bijv: mastercard, visa, eurocard,maestro etc en dan klik je welke je heb en dan vragen ze de geldigheids datum, cardnummer, naam etc.

  Vervolgens als je klaar bent en alles is gecheckt dan kan je doorgaan met je bestelling.

  Hoop dat je wat wijzer bent geworden.

  Shop ze

  X

 • 12 jaar geleden LoesA

  Wel handig. maar ik koop nooit iets via online shoppen. Ik mag 't mss wel (weet ik eigelijk niet) maar ik wil 't liever eerst passen en ik vind winkelen veel leuker!

 • 12 jaar geleden Anjuli

  heel erg handig deze pagina, voor de mensen die t nodig hebben:O!

 • 12 jaar geleden ANOUKK_J

  Ik ga liever gewoon naar de winkel!

  En trouwens. Die wehkamp zijn ook naaiers. Ik had 2 broeken besteld. van mijn maat. Is het gewoon veeeel kleiner :S. En in dat boekje stond dat ik maar 164 heb! Echte mongolee.

 • 12 jaar geleden GLAMOURxGIRL

  Héel erg handig :").

 • 12 jaar geleden Nikki Noelle

  Handig ik snap alleen nooit hoe dat werkt met de creditcart enzo werkt want die heb je er geloof ik voor nodig kan iemand het uitleggen???

 • 12 jaar geleden JaimsBlond05

  Erg goed en handig dat dit allemaal zo op een rijtje staat!

 • 12 jaar geleden Steffi

  ik mag wel op internet shoppen alleen ik doe het nooit...

 • 12 jaar geleden Bussie__

  Als ik echt iets leuks ziet waar ik helemaal verliefd op bent, dan mag ik pas bestellen :P, Maar ik shop liever dan dat ik bestel en moet wachten ..

 • 12 jaar geleden Happysun

  Mijn moeder zit ook vaak te zeiken over dat bestellen van h&m over retouren enzo. Terwijl ze heel vaak iets besteld bij wehkamp/otto/neckerman maar dat stuurt ze dan ook vaak terug :S

 • 12 jaar geleden Luuucy93

  YEEEEY Lol YES ik mag van mijn ouders ook niet online shoppen. Ook om de redenen die hier boven al is genoemt zijn. Ik ga deze pagina ZEKER laten zien aan m'n ouders en aaahh ik hoop dat ik het nu eindelijk wel mag lol n__n Mijn ouders zijn altijd al een beetje van 'geef je adres niet weg op het inet, je naam niet want anders...' you know what I mean. Maarja ik hoop toch dat ik ze kan overhalen nu! Dankje, Monique <3

 • 12 jaar geleden Curlygurl

  ben het met NOlita eens: ik ga liever een keertje lekker shoppen, maar als ik echt iets leuks zie op internet ga ik meestal toch overstag... ;P

 • 12 jaar geleden HEIDI_

  Soms zitten er echt gave items

  op Internet.. Alleeen je kan het niet

  passen, proberen etc. En als het dalik

  niet past, kan je het terugsturen

  En dan heb je ff geld verneuukt

  aan verzendkosten..

  tja

 • 12 jaar geleden Kiimbly

  Ik vind het juist leuk om online te shoppen, zit je al vol smart te wachten totdat je pakketje binnenkomt

  Alleen mijn moeder heeft ook liever niet dat ik met mijn ouders hun creditcard betaal, maar van me vader mag het weer wel dus dan doe ik het gewoon:p

  Strawberrynet.com is toch ook erg betrouwbaar eigenlijk?

 • 12 jaar geleden pInk_rOzE

  Echt shoppen is veel leuk,

  daarom bestel ik ook nooit op internet...

  en het goedkoper:P

 • 12 jaar geleden x__inge

  Ja, ik ga ook liever echt shoppen maar soms is het wel relax!

  Verder is large.nl ook betrouwbaar!

 • 12 jaar geleden _meisjeA

  <3 in het echt shoppen is veel handiger weetjemeteen of het je staat

 • 12 jaar geleden vivalavief

  Toch blijf ik dat terug sturen erg vervelend vinden..

 • 12 jaar geleden BeautyAddict

  Weet je wat bij mij het probleem is?

  De verzendkosten. Heb wel een xtje

  met mijn oma een paar spullen van Yves

  Rocher gekocht (ook 100% veilig, maar

  heb ik het dan via papier gedaan :P) en

  dat mocht eerst ook al niet van mijn moeder,

  terwijl het gratis porto&verzendkosten waren!

  Mijn vader daarentegen besteld wel vaak dingen,

  zoals cd's en camera chipjes (?) van Bol.com

  of Engelse site's.. Nouja, van hem zou het mogen

  maar dan is mijn moeder er nog.

  Goed stuk trouwens!

 • 12 jaar geleden Sanne

  op internet zijn vaak leuke dingen,

  maar kost meer moeite

  dan ga ik liever 'n dagje naar de stad

  is gezelliger..

  x

 • 12 jaar geleden Mirjamm

  Ik mag niet met Creditcard betalen, mijn vader zegt dat dat ligt aan een soort van hackers die wel kunnen jatten van je creditcard en niet van die site.

  Uit ervaring kan ik vertellen dat H&M, Bol.com, Neckermann, Wehkamp en Yves Rocher erg betrouwbaar zijn

 • 12 jaar geleden Snne

  Moet je op Wehkamp per se een krediet???

 • 12 jaar geleden x3Ann_

  Ik zou het wel mogen maar ik ga liever de stad in omdat je dan alles kan passen enzo..

 • 12 jaar geleden :)

  Handig als je de maat al in de winkel hebt gepast maar met een andere kleur omdat de juiste kleur er niet meer was, dan kan je die online bestellen en weet je al zeker dat die goed zit.

 • 12 jaar geleden Elsjeee

  In de stad is wel gezelliger,

  Maar online is makkelijker..

  Hmm.. Maar ik ga toch liever de stad in (soms met mijn moeder, dan betaald zij ook nog wat dingen voor mij) dan kun je tenminste meteen zien of het ook mooi staat bij jóu en of het past!

  xx'

 • 12 jaar geleden RuinedBarbie

  Ik mag het wel maar wel op eigen risico.

  Ik heb ook een keer wat bij H&M besteld en dat wordt ook gewoon goed geleverd enzo en Wehkamp ook!

 • 12 jaar geleden Yvet

  Ik mag het wel, doe het soms iets tè veel.. :P

 • 12 jaar geleden Chiicky

  Kloptt.. ik ken iemand die ook is opgelicht viaa het internet met shoppen..

  Ik shop ook nooit viaa internet..

  Onee wachtt.. ik heb 1 x wat bij Wehkamp.nl besteld..

  Maar die site is wel veilig ; wij krijgen ook altijd van die boeken met kleding , daar bestel ik vaker dingen uit..

  Maar het liefst toch echt shoppen !!

  xx

 • 12 jaar geleden Monique van Loon

  xMarielle: nee valt wel mee hoor !

  LetItBeCrazy: waaróm dan niet ?

 • 12 jaar geleden blauwesokken

  ik heb een keer wat via wehkamp besteld

  maar vind écht shoppen ook altyd vééééél leuker, gezelliger etc. alleen als iets niet meer in myn maat is ofzo en via internet wel, dan denk ik er wel even over na om via internet te shoppen. Vind ook een nadeel daarvan de verzendkosten. Je betaalt toch altyd meer dan dat je het gewoon in de winkel koopt.

 • 12 jaar geleden Margot

  Zucht bij asos koop ik wel iets als ik een creditcard mag zucht ...

 • 12 jaar geleden STRIKEOUT

  als je bij Asos.com shopt eah..

  zijn de verzendkosten dan niet enorm veel.!!

  want 'kdenk dat ik het anders niet mag vn mn ouders...

 • 12 jaar geleden Euroknaller

  Ik mag ook alles kopen op internet, maar mn ma wil altijd wel zien wát ik dan koop:P

 • 12 jaar geleden LetItBeCrazy

  Ik wil het wel doen, maar ik mag het gewoon niet !

 • 12 jaar geleden royale90

  ik mag alles kopen op internet van m'n ouders als ik het eerst even laat zien

 • 12 jaar geleden endoftime

  Ik heb ook nooit iets besteld. maar als ik iets heel leuks zie en het is niet in de winkels, dan bestel ik het wel.

  Wel goed dit, trouwens !!

  xx

 • 12 jaar geleden JSEE

  Vaak koop ik wel 'ns wat op H&M online..

 • 12 jaar geleden Svenja

  Handig! ga ik laten lezen..

 • 12 jaar geleden LalaLove

  Ik koop op internet alleen bikini's en soms een shirtje, schoenen vind ik zo'n risico en broeken zijn nooit zo leuk als je ze binnen krijgt vind ik xD

 • 12 jaar geleden xRWNZ

  ik koop meestal gewoon van ebay.

  het is niet altijd veilig, maar ik zie wel of het aan komt ofniet.

  meestal komt het wel aan trouwens.

 • 12 jaar geleden LaFemmeX

  Ik shop altijd op H&M online verder nergens ik wil soms wel bij asos kopen maar k heb geen creditcard en me ouders ook niet Hahaa Maar bij netalsindefilm.nl Heb k ook wel is wat gekocht is ook 100% Veilig!

 • 12 jaar geleden missybrunet

  k zal eens op een paar van de site s gaan kijken... wel handig hoor!!!

 • 12 jaar geleden aimer_la_vie

  het zit bij mij nooit mooi als ik bestel

 • 12 jaar geleden Suus

  ik shop alleen maar online, want soms heb je het niet in de winkel of die bedrijf heeft geen zaak alleen een website.

  Me moeder word helemaal gek van mij, ik ben echt een shopaholic.

  Maar als je het niet zeker weet dan moet je het googlen en kijken of het wel betrouwbaar is zo voorkom je veeeel drama.

  Of kijk voor een veiligheidslogo.

  X

 • 12 jaar geleden Jennifer

  ik vind dingen uit america altijd zooo leuk,,

  mja daar moet je een creditcard voor hebben en diehebben we niet,, en ik mag er ook geen aanvragen,,

  omdat het risicoos heeft zegt ze ..

 • 12 jaar geleden k3ll

  ik shop alleen online bij de h&m maar dit is alleen maar omdat als je in Alkmaar komt bij 1 van de 2 h&m's wordt je helemaal gek van de troep en kan ik er niks vinden, dus dan maar via internet net zo makkelijk ^_^

 • 12 jaar geleden Zoë

  Is inderdaad wel lastig voor de maten he,.. je weet niet precies of het je wel past en dan moet je het weer (met een teleurgesteld gezicht) terugsturen...

 • 12 jaar geleden PrincesEline

  Ik mag het ook neit de verzend kosten zijn vaak heel duur

 • 12 jaar geleden Resigned

  ik mag het ook niet , en niet omdat het niet veilig is. maar omdat de verzendkosten heel duur zijn. ;;

 • 12 jaar geleden gossamer

  H&M shop is egt de enige fijne. Wehkamp zuigt egt, allemaal vervelende stoffen hebbe ze daar en nog duur ook!

 • 12 jaar geleden NoOrtjU_LovEe

  handig

  thankx

 • 12 jaar geleden M

  Thankyouuw. x3

 • 12 jaar geleden Em_ma

  Handige tips dankje!

 • 12 jaar geleden Patricia

  Ik bestel ook wel is kleding op internet..

  want je heb soms erg leuke dingen

  alleen het is wel heel vervelend dat het altijd even duurt voordat je het thuis krijgt..

  dus soms dan kan je gewoon beter naar de stad gaan want dan heb je het ook gelijk..

  en dan hoef je niet te wachten

 • 12 jaar geleden MadelineBella

  Ik heb deze pagina maar even naar me pa en ma gestuurd via de mail. Hopen dat het nu wel mag

 • 12 jaar geleden Niina

  ikmog het toghh al !

 • 12 jaar geleden beautyfull

  Tsjaa van mij hoeft t niet, ik ga liever lekker gezellig shoppe met vriendinne ofso! want dan heb je ook niet het gedoe dat het niet goed zit enz. Maarja als ik me een keer bedenkt, is t wel handig

 • 12 jaar geleden hilarydreams

  BOL.COM ! ( L )

 • 12 jaar geleden MusiicLoverTjuh

  Handiiiig!!

 • 12 jaar geleden wewillbecomesilhouettes

  Heel erg handig! Echt top.

 • 12 jaar geleden Chicka_

  Onlineshoppen kan soms wel eens leuk zijn

  Op zo een regenachtige dag ofzo...

 • 12 jaar geleden xSummer_

  Ik mag wel wat kopen, maar ik ga toch liever naar de stad. Hoef ik ook tenminste geen bezorgkosten te betalen en weet ik ook wát ik koop! xD

  XX.

 • 12 jaar geleden cristaline

  goeie ja

 • 12 jaar geleden Liekk

  o, dankje, dit ga ik aan m'n ouders laten lezen

 • 12 jaar geleden leonie1992

  ik koop nooit online, en ga het denk ook niet doen, tis veel te leuk om te shoppen!

 • 12 jaar geleden LaLove

  handig!

 • 12 jaar geleden xSteef

  Zelf ga ik toch liever nog 'gwoon' in de stad winkelen, maar wel handig dat je het hier hebt opgezet!

 • 12 jaar geleden Megalomania

  echt goed van je!!

 • 12 jaar geleden Tonke

  Omg, euhm, bedankt voor je hulp iig .. Nu hopen dat ik mn ouders over kan halen