Beauty

Zo kom je van vette oogleden af

Als er iets vervelend is dan is het wel dat je je best hebt gedaan op een super mooie ooglook en dat je na een paar uur in de spiegel ziet dan er geen oogschaduw meer op je ogen te bekennen is. Of laten we het zo zeggen: dat het compleet in de lijntjes is getrokken. Argh! Girlscene vertelt je hoe je dit voorkomt en wat je eraan doet.

Wie vette oogleden heeft weet hoe moeilijk het is om oogmake-up te dragen. Binnen de kortste keren is het namelijk van je ogen verdwenen en daar doe je natuurlijk niet al die moeite voor… Gelukkig zijn er verschillende trucjes om van die vette oogleden af te komen. Of met andere woorden: hoe je de vette oogleden onder controle houdt. 

First things first. Zorg ervoor dat je met een schoon canvas begint. Je maakt toch ook je gezicht schoon voordat je er iets van foundation of concealer op aanbrengt? Hetzelfde geldt voor je ogen. Op deze manier blijft make-up veel beter zitten. Oh, en het is hygiënisch. 😉

Pas op met oogcrème. Niet iedereen gebruikt dat, maar wanneer je dat wel doet is het aan te raden om het niet op je oogleden te smeren. Hierdoor wordt de huid alleen maar vetter en is de kans dus groot dat je oogschaduw, eyeliner en/of mascara smudged.

Verder is een oogschaduwbasis je allerbeste vriend. Maar dan ook echt je allerbeste vriend. Zonder dit product kun je niet leven als het gaat om oogmake-up. Een goede oogschaduwbasis houdt namelijk alles op z'n plek. Bovendien ziet oogschaduw er nog beter uit als je zo'n primer gebruikt. Lees hier maar.

Heb je geen oogschaduwbasis en geen extreem vette oogleden? Dan zijn er verschillende manieren om de huid toch te matteren. Zo gebruiken sommige meiden foundation op hun oogleden. Dit kun je vervolgens afpoederen. Je kunt ook gewoon een huidskleurige (matte!) oogschaduw aanbrengen. Maar dit werkt niet goed genoeg als je heel vette oogleden hebt…

Gebruik waterproof producten. Vooral als je mascara snel onder je ogen belandt en je eyeliner niet op z'n plek blijft zitten. Waterproof oogmake-up verlengt namelijk de houdbaarheid op de huid en dat heb je nodig op vette oogleden. Er bestaan trouwens ook waterproof oogschaduwpotloden. Die zijn erg makkelijk in gebruik én blijven goed zitten. 

Draag je verder geen make-up op je ogen maar zijn je oogleden wel extreem vettig? Dan kun je altijd blotting paper of een tissue gebruiken om het vet te absorberen. Blotting paper lijkt op vloeipapier dat speciaal gemaakt is om vette plekken te matteren.

Poeder mag echt niet ontbreken in je stash. Alles wat vet is moet simpelweg afgepoederd worden. En mede daarom blijft poeder oogschaduw véél beter zitten dan crème oogschaduw. Dat laatste kun je beter vermijden, tenzij je een heel goede primer gebruikt. Crème gaat namelijk snel glijden op de huid.

Meer vragen over make-up? In dit topic op Girlscene's forum ben je meer dan welkom om je vragen te stellen.

Wat zijn jouw tips om van vette oogleden af te komen?

Beeld: Thinkstock

Must reads 👀