Fashion

Tips voor als je blut bent

Ben je blut, broke, oftewel: platzak? Maar heb je nét zo'n zin om te gaan shoppen, heb je dringend die nieuwe dagcrème nodig of heb je geld nodig voor een vakantie of ander uitje? Lees dan deze tips en vul (snel) je spaarrekening weer aan.

- Koop geen eten en drinken meer in de stad (tijdens het shoppen) of in de bios. Neem gewoon zelf een flesje drinken mee en een verpakte koek, bijvoorbeeld een Liga. Of stop een zakje dropjes of zuurtjes in je tas. Gewoon van thuis meenemen!

- Wacht altijd op aanbiedingen en uitverkopen. Houd krantjes en folders van drogisterijen en supermarkten in de gaten!

- Koop een keer niet dat dure merk shampoo, deodorant of lipgloss. Maar kijk wat er in de aanbieding is bij het Kruidvat en koop dat een keertje.

- Koop geen tijdschriften en zeg eventueel je abbonnement op. Je kunt ook tijdschriften lezen van vriendinnen (of samen een abbo nemen!) of naar de bibliotheek gaan. Check ook je schoolbieb eens, die heeft soms ook leuke tijdschriften!
Ook hebben tijdschriften vaak ook internetsites, waar je een hoop kunt lezen. Helemaal gratis!

- Spit je kast én je beautycase door en leg alles wat je niet meer gebruikt of draagt op een hoop. Maak daarna twee stapels: "rijp voor de stort" en "nog wel draagbaar". De eerste categorie gooi je weg (of je geeft 't aan een kledingdoel) en de andere helft verkoop je op het Girlscene Verkoop Forum!

- Geef je pinpas aan je moeder, en zorg dat zij bv. elke week een bepaald bedrag (zeg: tien euro) daar vanaf pint en dat aan jou cash geeft. Dan kun je ook niet meer dan dat uitgeven!

- Stop al het kleingeld dat je terugkrijgt van winkels in een potje. Liefst eentje met een lastig slotje! Na een halfjaar doe je hem open, tel je alles op en breng je het naar de bank of naar een winkeltje dat graag kleingeld krijgt. Wissel je het gewoon om voor briefgeld, en tadaa: geld !

- Ruil kleding of make-up (die nog niet zo gebruikt is) met vriendinnen, je zusje of een buurmeisje. Wat jij niet meer fijn of mooi vindt, willen zij misschien graag ruilen!

- Lukt het je écht niet, en heb je altijd aan het einde van je geld een stukje maand over? Schrijf dan eens op wat je allemaal uitgeeft. Alles wat vaak voorkomt of wat écht veel geld is, kleur je rood met een marker. Zo zie je precies wat jouw "zwakke punten" zijn, oftewel: waar je voor in actie moet komen!

- En tot slot: ga werken, of als je al werkte, ga méér werken. De enige manier om snel veel geld op je rekening te zetten!

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved