Lifestyle

Dit zijn de beste nieuwe nummers van mei 2015

Er worden veel nieuwe nummers uitgebracht, maar er zijn er maar een paar die de hitlijsten halen. En die hits horen we dan terug op de radio waarna we ze op repeat luisteren. Maar wat zijn nou de favorieten van de radio dj's zelf? Q-music hottie Koen Hansen selecteerde voor ons zijn favoriete hits van de afgelopen maand en het is aan jou om te beslissen welk nummer wint! Koen houdt elke maand een blog bij met de nieuwste een fijnste nummers.

Hi Girlscene lezeressen!
Misschien ken je me al, en anders stel ik me graag even aan je voor! Ik ben Koen Hansen, 28 jaar, geboren in Haarlem en net afgestudeerd aan de opleiding Journalistiek aan de Hogeschool van Zwolle. Muziek is mijn leven en sinds drie jaar ook mijn werk als DJ bij Q-music. Je hoort me ieder weekend op Q-music, iedere zaterdag en zondagochtend vanaf 10.00 uur. Naast muziek heb ik nog een paar grote passies in m’n leven. De eerste is reizen, en dan vooral naar Indonesië (het land waar mijn vader vandaan komt). Verder houd ik van ontzettend lekker eten, dubbele espresso’s, goede wijn, concerten bezoeken en chillen in een park of een gezellig Amsterdams terras. Maar over mijn grootste passie, muziek, raak ik nooit uitgepraat. En hoe tof dat ik je daar vanaf nu iedere maand over mag vertellen op Girlscene!

Ik hou je op de hoogte over de laatste hits en ook nummers die gewoon heerlijk wegluisteren op een zonnige zaterdag. En ik ben natuurlijk ook benieuwd van welke nummers jullie geen genoeg krijgen?


 

Watch on YouTube

Listenbee ft. Naz Tokio – Save Me
Oké, ik ga meteen al even valsspelen. Dit is éigenlijk een nummer uit april, terwijl ik beloofd had om de beste nummers van de maand mei hier op Girlscene met je te delen. Deze track vind ik alleen zó chill (en bovendien kwam 'ie pas in mei de iTunes Top 30 binnen), dat ik ‘m toch bovenaan zet als beste track van de afgelopen maand! Geloof me (en probeer het vooral uit!) zodra je dit nummer aanzet, zit je meteen in de chillmodus! Het enige dat er nog bij hoort is een park, een groot kleed, koud wijntje en de leukste persoon ter wereld die tegen je aanligt! (Maar dat alles bedenk je er net zo makkelijk bij 😉 )
 

Watch on YouTube

Jess Glynne – Hold My Hand
Als je ik vraag: “Wat zijn de bekendste Engelse zangeressen van de laatste paar jaar?”, grote kans dat je met namen komt als Adele, Amy Winehouse, Duffy, Ellie Goulding, Jessie J., Rita Ora… Binnenkort kan er weer een nieuwe naam aan dat rijtje worden toegevoegd, en dat is de naam van Jess Glynne! Vorig jaar scoorde ze één van de grootste hits van 2014, samen met Clean Bandit – Rather Be. Maar in d’r eentje kan ze het ook! En dat hoor je meteen in de eerste seconden van haar nieuwe single ‘Hold My Hand’. En één (extra) tip: Sta je ’s ochtends wel eens op met een chagrijnig gevoel? Zet dan dit nummer aan en je bent meteen weer vrolijk. 
 

Watch on YouTube

Ed Sheeran – Photograph
Het begon allemaal voor hem als twintigjarige dude in de zomer van 2011 met het liedje The A Team. Inmiddels zijn we bijna vier jaar verder en is hij de meest beluisterde artiest ter wereld (in ieder geval op Spotify!). Grote kans dat jij 'm ook in je afspeellijsten hebt staan, want hij is op Spotify al meer dan één miljard keer aangeklikt. Maar wat wil je ook als je zulke mooie liedjes kunt maken. Zijn nieuwste single 'Photograph' komt ook weer van zijn album 'X'. Het is zó mierzoet dat het glazuur bijna van je tanden springt, maar stiekem vind ik het één van de mooiste nummers van Ed tot nu toe! Koptelefoon op, ogen dicht en genieten maar…. 
 

Watch on YouTube

Flo Rida, Robin Thicke & Verdine White – I Don’t Like It, I Love It
De titel van dit nummer zegt precies hoe ik erover denk: ‘I Don’t Like It, I Love It!’ Als ik ’s ochtends moeilijk wakker kan worden, en vervolgens dit draai op Q-music, dan ben ik meteen klaarwakker. 100% fit en super vrolijk! Alles aan dit nummer klopt, van de beat die erin zit tot het moment waarop het is uitgebracht. Precies de tijd dat het weer kan: lekker met het raam open in de auto of met je oortjes in op de fiets, uiteraard een grote zonnebril op je neus, keihard de radio aan en GAAN.
 

Watch on YouTube

Robin Schulz ft. Ilsey – Headlights
Een heel toffe nieuwe track van een 28-jarige DJ uit Osnabrück, Duitsland. Zijn naam is Robin Schulz en waarschijnlijk heb je zijn naam al weleens gehoord of heb je in ieder muziek van hem geluisterd! Je kent 'm namelijk van zijn remix van Mr. Probz's – Waves. En anders ken je 'm sowieso van de heerlijke zomerhit van vorig jaar: Lilly Wood & The Prick – Prayer in C (Robin Schulz remix). Dát is Robin Schulz en zijn muziek heeft altijd iets dromerigs, iets mysterieus, zo’n sfeertje waar je heerlijk op weg kunt dromen op van die warme zomerdagen (die er gelukkig weer aankomen!). En doe dat dan lekker op de nieuwste van Robin Schulz ft. Ilsey – Headlights.

DJ Koen Hansen hoor je iedere zaterdag tussen 10.00 uur en 12.00 uur en zondag tussen 10.00 uur en 13.00 uur op Q-music.

Welke nummers zijn jouw favoriet?

Must reads 👀