News

OMG: Dit meisje stopt met het scheren van haar behaarde lichaam

Als wij vrouwen ergens een hekel aan hebben is het wel aan scheren. Je moet het bijhouden, je krijgt stoppels en je bent er veel tijd aan kwijt. Kortom; geen pretje. De 19-jarige Yasmin Gasimova was de sociale druk om altijd gladgeschoren benen en oksels te hebben helemaal zat. Ze nam het heft in eigen handen en voegde de daad bij het woord. 'Being hairy isn't scary'.

De Britse Yasmin Gasimova schreef  een artikel voor The Tab waarin ze meedeelde dat ze gestopt is met scheren. Yasmin vertelde dat ze vanaf jongs af aan door haar Turkse afkomst al last had van haar donkere haren. Zelfs op haar tiende maakten jongens haar belachelijk vanwege haar snor en begon ze met het scheren van haar buik. Toen ze elf was stopte Yasmin met scheren, ze accepteerde dat ze snelgroeiend en dik haar had. Yasmin vond het onnodig om uren te spenderen aan het weghalen van haar dat binnen een week weer terug was.

Dat Yasmin haar lichaam niet meer scheert, betekent niet dat ze helemaal niets meer aan haar overmatige haargroei doet. Yasmin epileert haar wenkbrauwen en trimt haar schaamhaar. Niet omdat de maatschappij dat van haar verwacht, maar om praktische redenen.

Yasmin benadrukt in haar artikel dat de meesten mensen vrouwen met lichaamshaar vies vinden, omdat ze dit vanaf jongs af aan geleerd hebben. Ze begrijpt niet dat het bij mannen geaccepteerd wordt, terwijl lichaamshaar bij vrouwen als onverzorgd en slordig wordt gezien.

Scheer jij je omdat anderen het van je verwachten of doe jij het omdat je het zelf fijn vindt?

Beeld: TheTab

Bron, Bron,