Lifestyle

5 productfotografie tips voor bloggers

Ben jij (bijvoorbeeld) een blogger en houd jij je bezig met productfotografie? Dan heeft Girlscene een paar goede tips voor je! Normaal gesproken is fotografie niet een onderwerp waar de redactie zelf over schrijft, maar de volgende dingen vonden we te goed om niet met je te delen. Bovendien laten we je ook weten met welke camera wij werken… Lees snel verder.


1. Plakband redt je leven
Oké, het klinkt heel dramatisch maar plakband is soms echt je redder in nood. Vooral als je producten hebt die niet uit zichzelf op hun plaats blijven liggen. In Girlscene's geval komt dit vaak voor als we bijvoorbeeld een lipgloss willen fotograferen. Dat komt vaak in een ronde verpakking wat niet blijft liggen. Dan doen wij er een plakbandje onder zodat je de producten precies zo kunt plaatsen zoals wij dat willen. Op de bovenstaande foto is plakband gebruikt.


2. Kies voor een mooie achtergrond

De juiste achtergrond kiezen kan net zo belangrijk zijn als belichting. In sommige gevallen maakt of breekt het je foto. Girlscene fotografeert in de meeste gevallen op een marmeren plaat, omdat dit in onze ogen iets minder saai en clean oogt dan een compleet witte achtergrond wat we in het verleden gebruikten.


3. Gebruik props

Een foto van een product op zichzelf kan heel mooi gefotografeerd worden, maar wat je tegenwoordig veel ziet is dat er meer props gebruikt worden om de foto op te fleuren. Denk bijvoorbeeld aan bloemen, maar je kunt letterlijk alles gebruiken wat je maar wil. Niet alleen bloemblaadjes, maar ook snoep, cadeauverpakkingen, washitape en slingers als je daar zin in hebt. 

4. Denk aan belichting
Op de Girlscene redactie vinden we daglicht het mooiste licht om in te fotograferen. Helaas hebben we op kantoor niet echt de mogelijkheid om mooie foto's te maken overdag, dus daarom gebruiken wij softbox lampen om zelf de belichting te regelen. Wij gebruiken drie lampen zodat je van (bijna) iedere kant het product kunt belichten.

5. Pak er een statief bij
Ben je niet zo goed in het stilhouden van een camera (bij een lange sluitertijd bijvoorbeeld) of vind je het fijn om heel precies te werk te gaan? Dan kun je een statief gebruiken. Dit is niet per se nodig en het belemmert wel een beetje je vrijheid, maar het kan een prima oplossing zijn. Vooral als je foto's van jezelf maakt kan dit goed van pas komen.


De camera van Girlscene

Op de Girlscene redactie fotograferen wij het liefst met Nikon camera's, omdat deze heel gebruiksvriendelijk zijn. We zijn geen professionele fotografen, dus hoe makkelijker in gebruik, hoe beter. 😉 Op dit moment schieten we onze foto's met een Nikon D5300 met een standaard AF-S 18-55 mm lens. Groot voordeel: het is erg eenvoudig om hier onze YouTube video's mee te maken, omdat het een draaibaar scherm heeft. 

Wil je verder praten over fotografie? Ga dan naar fotografie op Girlscene's forum.

Wat zijn jouw productfotografie tips?