Films & Series

7 dingen die je moet weten over de eerste Nederlandse film over bloggen

Bloggen is hot. Als je er zelf niet eentje hebt, dan droom je erover (ons advies: just do it!) en anders volg je er wel een paar. Blogs maken deel uit van ons dagelijks leven. Logisch dus dat er ook een film uitkomt over bloggen! Fashion Chicks gaat over een meisje dat door haar blog en sociale media een dubbelleven leidt. Er wordt nu al heel veel gepraat en geschreven over de film en niet alleen door de sterrencast. Dit is wat je moet weten over Fashion Chicks!

1. De film gaat over bloggen, maar ook over fashion, muziek en de invloed van sociale media
Fashion Chicks gaat niet alleen over bloggen. Het gaat over een meisje met veel ambitie dat doorbreekt via sociale media en haar blog. Esmee is een introvert meisje van eenvoudige komaf. Haar grote droom is om fashiondesigner te worden en het liefst zou ze designerkleding dragen, maar dat kan ze zich bij lange na niet veroorloven. Als Esmee stage mag lopen bij hét modebedrijf Wolff Fashion wordt ze al snel gedegradeerd tot magazijnmedewerker. Ondanks dat ze gigantisch baalt, heeft ze hierdoor wel beschikking tot afgekeurde designkleding. Esmee begint zelf kleding te ontwerpen en creëert een online alter-ego ‘Lizzy’. Door een toevallig optreden op Fashionweek worden Lizzy en haar blog instafamous. De ultieme fashiondirector en tevens oprichter van Wolff Fashion, Victoria Wolff wil zelfs dat Lizzy dé blogger wordt van het toonaangevende modebedrijf. Esmee is genoodzaakt om een dubbelleven te gaan leiden, maar Lizzy neemt ook steeds meer de overhand in haar privéleven in. Daarbij loopt ze natuurlijk ook een steeds groter risico dat ze wordt betrapt…

2. Liza Sips speelt de hoofdrol
De rol van Esmee wordt door niemand minder dan Liza Sips gespeeld. Liza is geknipt voor de rol. Eigenlijk zijn het er twee, Liza moet de verlegen Esmee spelen, maar aan de andere kant moet ze ook de stoere Lizzy overtuigend kunnen overbrengen. We twijfelen er niet aan of ze dat wel kan, want Liza heeft super veel ervaring op het gebied van acteren! Ook passen de onderwerpen van Fashion Chicks goed bij Liza.  "Het verhaal is helemaal van deze tijd", vertelt Liza in een interview. "Mode, social media en bloggen, dat zijn drie aspecten waar ik dagelijks mee bezig ben en wat mij ook erg aanspreekt."

3. Victoria Koblenko is de modekoningin
Dat Victoria Koblenko goed een über bitch kan spelen heeft ze wel bewezen als Isabella in GTST. Nu mag ze weer in de huid kruipen van een powerful woman, want zij neemt de rol van Victoria Wolff op zich! 

4. Pip Pellens en Robin Martens spelen de mean girls
Pip en Robin zien eruit als heel lieve meisjes, maar dat zijn ze beslist niet in de film! Pip en Robin spelen samen met Melody Raymann, de dochter van Jörgen Raymann, drie mean girls. Pip speelt de rol van rijke, self-obsessed bitch Tiffany de aartsrivaal van Esmee (Liza Sips). Samen met haar vriendinnen Anne-Fleur (Robin Martens) en Mercedes (Melody Raymann) probeert ze het leven van de onzekere Esmee zuur te maken. Awww! 

5. Fashion Chicks is het filmdebuut van B-Brave
Mocht je nu denken 'Ik mis iets in de film', dan dacht je vast aan knappe jongens… Nou, die zitten er dus ook in, want onlangs werd bekend dat de jongens B-Brave ook rollen hebben in Fashion Chicks! Alsof de boyband nog niet genoeg talent heeft ;-). Kaj van B-Brave speelt de rol van mooi-boy Vincent. Hij heeft een knipperlichtrelatie met Tiffany en wil dolgraag doorbreken met zijn dansgroep, die gevormd wordt door zijn collega’s van B-Brave. Hij heeft totaal geen interesse in de verlegen Esmee, maar kan zijn ogen niet afhouden van haar populaire alter-ego Lizzy.

6. De film wordt nu opgenomen
En dat betekent lekker veel backstage foto's voor ons! Liza, Robin, Pip en Victoria kennen elkaar al van de GTST-familie en als we de foto's mogen geloven is het behind the scenes een gezellige boel. Terwijl ze tijdens het draaien juist elkaars vijanden moeten spelen ;-).  

7. De film draait vanaf 2 december in de bioscoop
Als je benieuwd bent geworden naar deze film, blok 2 december dan maar vast in je agenda want dan draait Fashion Chicks in de bioscoop! 

Wat vind jij van een film over bloggen? Ben je benieuwd naar Fashion Chicks?

*Dit is een gesponsord artikel

Must reads 👀