News

Dit blinde meisje verdient geld met beauty video’s

Er zijn inmiddels heel veel meiden die beauty video's maken op YouTube, maar er zijn er maar een paar die er daadwerkelijk geld mee verdienen. Een blind meisje dat beauty video's maakt én er geld mee verdient? Dat kan toch helemaal niet? Nou, wel dus! Maak kennis met make-up vlogger Lucy Edwards, een 19-jarig meisje dat blind is en zich hierdoor niet laat tegenhouden. Een inspiratie voor ons allemaal! 

Make-up aanbrengen kan een heel gedoe zijn; mascara die per ongeluk naast je oog belandt, een wing die lijkt alsof het door een dronken persoon is gezet en rode lippenstift die niet netjes is aangebracht. Zucht. Dat moet al helemaal lastig zijn voor iemand die blind is, toch? Niet voor de 19-jarige Lucy! Zij heeft namelijk haar eigen YouTube-kanaal over beauty en laat zich door haar beperking er niet van weerhouden om te doen wat ze leuk vindt. 

Twee jaar geleden werd Lucy blind. Ze heeft dus ooit wel kunnen zien hoe ze zichzelf opmaakt. Toen ze niet meer kon zien bleef ze zichzelf gewoon opmaken. In het begin kreeg ze wel een beetje hulp van zus Alice. "Ik wilde positief blijven, dat is de reden waarom ik mijn YouTube-kanaal ben begonnen", vertelt Lucy aan BuzzFeed.

Lucy's kanaal YesterdaysWishes is een uitlaatklep voor haar. "Als blinde ben je heel afhankelijk van anderen. Make-up betekent voor mij dat ik eindelijk eens niet afhankelijk ben." Het is echter niet altijd makkelijk, soms is het ook heel frustrerend voor de YouTuber: "Er zijn momenten geweest dat ik het echt niet meer wilde doen. Het kan heel frustrerend zijn. Bijvoorbeeld als ik mijn eyeliner heb aangebracht en mijn zus zegt 'Het is iets dikker dan je gewild zou hebben toen je nog kon zien.'"

Ondanks de soms frustrerende momenten is YouTube vooral iets positiefs in het leven van Lucy, ook omdat ze er anderen mee kan helpen: "Toen ik blind werd, wilde ik informatie opzoeken over beauty en blind zijn. Die was er niet. Op mijn YouTube-kanaal maak ik niet alleen tutorials, maar heb ik het ook over blind zijn." Ook geeft YouTube haar meer zelfvertrouwen. "Ik voelde me heel alleen, maar de steun en lieve reacties die ik krijg op YouTube doen me goed." 

Watch on YouTube

Watch on YouTube

Watch on YouTube

Wat vind jij van Lucy's YouTube-kanaal?

Bron, bron

Must reads 👀