Lifestyle

Nu al een bizar aantal eindexamenklachten binnen

De eindexamens: Een periode van stress en weinig slaap. Geen wonder dat je dan aan het klagen slaat. Sinds maandag was #eindexamen al trending op Twitter, maar de eindexamenkandidaten laten het niet alleen bij het klagen op Twitter. Zelfs bij LAKS, waar officiële klachten kunnen worden ingediend, liep te teller hoog op. De aankomende weken zitten 206.300 leerlingen te zweten boven hun eindexamens, en je raadt nooit hoeveel klachten er nu al binnen zijn gekomen!

Hoewel het pas de derde dag is dat de eindexamenstudenten weer aan het zwoegen zijn, zijn er inmiddels al 46.483 klachten binnengekomen! Ook na vandaag zullen de klachten weer binnenstromen, want het wordt een drukke dag. De vmbo-ers gaan vandaag aan de slag met Nederlands, de havisten zullen zich buigen over biologie en Duits, en de vwo-ers doen vandaag examen in kunst of wiskunde A, B of C.

De klachten van de scholieren liepen sterk uiteen. De vwo-ers waren het met elkaar eens dat er in het M&O examen een fout zat en zij hadden ook iets heel anders van het examen Nederlands verwacht. Er kwamen ook een paar bijzondere klachten binnen: iemand klaagde over een docente wiens string veel te duidelijk zichtbaar was, waardoor iedereen was afgeleid. Een andere scholier klaagde over een docent(!) die aan het bellen was tijdens de examens. En dat terwijl mobiele telefoons tijdens de examens ten strengste verboden zijn.

Elke examenperiode zijn er altijd een paar examens die voor veel scholieren dramatisch zijn. Dit jaar struikelden de vmbo-ers over het examen Frans, veel scholieren vonden het examen veel te lang en een paar scholieren kwamen zelfs huilend naar buiten. Helaas zijn de examenkandidaten er nog niet vanaf, want de examens duren nog tot 28 mei. Wordt de stress jou een beetje te veel? Check hieronder hoe twee vwo-leerlingen omgaan met hun eindexamenstress. Wij hopen dat jullie klachten serieus worden genomen en wensen jullie veel succes met de komende examens!

Watch on YouTube

Deel jouw klachten en ervaringen op het forum met de andere eindexamenkandidaten.

Heb jij eindexamens? Zo ja, heb jij al een klacht ingediend?

BronBronBron