Lifestyle

Heftig verhaal: Verslaafd aan speed

7

Girlscene.nl gaat over fashion en beauty, allerlei happy dingen in het leven. Helaas maak je soms ook minder leuke dingen mee. Want vervelende en heftige dingen horen jammer genoeg ook bij het leven. Sommige meiden hebben wel iets heel heftigs meegemaakt en willen hun verhaal graag met jullie delen. Deze keer het verhaal van een meisje dat verslaafd was aan speed.

Ongeveer anderhalf jaar geleden kwam ik voor de eerste keer in aanraking met speed. De eerste keer toen ik het gebruikte was ik op school. Van één keer op school gebruiken werd het al snel ieder weekend en al begon ik ook doordeweeks te gebruiken. Ik raakte verslaafd en had zeker een gram per dag nodig. Dat gebruikte ik ongeveer een jaar lang dagelijks, waardoor ik binnen drie á vier maanden 23 kilo was afgevallen. Ik werd steeds agressiever en ik vatte alles op als een aanval. Vaak was ik met 'vrienden' aan het gebruiken in een zeecontainer die is neergezet als een hangplaats voor jongeren. Ik kwam steeds minder thuis en bleef bijna altijd bij mijn vriend slapen. Toen mijn vriend erachter kwam dat ik zoveel speed gebruikte maakte hij het uit. Dat betekende dus dat ik weer thuis ging wonen. Ik kwam altijd midden in de nacht thuis en had alleen nog maar ruzie met mijn ouders.

Mijn ouders vertrouwden me niet meer en voelden zich macheteloos. Als ik nog langer was doorgegaan was ik waarschijnlijk in elkaar gestort. Toen ze doorkregen wat er aan de hand was heb ik nog niks toegegeven. Ik ging een stukje rijden met een vriendin van mijn moeder en ze zou pas stoppen met rijden als ik alles zou toegeven. Omdat ik er zelf ook mee wilde stoppen zijn we naar de Yes We Can Clinics gegaan. Ik zou er eerst pas over 6 weken heengaan maar dat werden uiteindelijk toch twee weken. In die twee weken heb ik elke dag geblowd, ging ik uit, gebruikte ik minimaal 2 gram speed per dag en heb ik MDMA en cocaïne gebruikt. Het is een wonder dat ik die twee weken heb overleefd. Sinds 7 januari woon ik weer thuis. Ik was ooit een onzeker meisje, maar dankzij de drugs voelde ik me sterk en machtig. Niemand kon mij iets maken. In de kliniek ben ik erachter gekomen dat ik ADD heb, waardoor ik heel erg druk in mijn hoofd ben. Door de speed werd het rustiger in mijn hoofd want in ADD medicatie zit ook amfetamine. Waarschijnlijk ik dit de reden geweest dat ik zo snel verslaafd raakte...

Door Mascha (18)

Beeld: Thinkstock

LOVE dit artikel
3 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

7 reacties

 • 4 jaar geleden Rixt

  Heftig verhaal, wel raar dat iedereen het pas later aan je merkte en niet meteen! En vind het wel slecht dat je vriend toen is weggegaan in plaats van je te helpen! Maar mooi dat het nu goed met je gaat!! x

 • 4 jaar geleden Mascha

  het gaat nu super goed met me, ik werk 32 uur per week, en heb het gezellig thuis, het is ook weer goed met mn vriend, met wie het stuk liep toen ik aan de drugs raakte.

  Bedankt voor de lieve reactie's xxx

 • 4 jaar geleden miss kletskous

  wo

 • 4 jaar geleden Spike

  Hey fellow Heftig en herkenbaar, ik ben ook verslaafd (al 1jaar clean), en ik heb ook bij YWCC gezeten. Heel veel respect dat je dit verhaal hier hebt gedeeld. Goed om te horen dat het beter met je gaat

 • 4 jaar geleden ChantalSpruijtx

  Wat heftig! Ik hoop echt dat het nu goed met je gaat en dat je nu helemaal clean bent, want dit was echt niet gezond... Ik vind het wel echt heel stoer dat je dit hebt durven vertellen en je naam erbij gezet hebt, respect!

 • 4 jaar geleden lemonacid

  Vaag verhaal en hoe gaat het nu? Door het einde lijkt het alsof ze je ritalin hebben voorgeschreven, ook troep.

 • 4 jaar geleden Henk Spermaswek

  Ik heb ADHD en een keer speed gebruikt. Enige voordeel was dat ik vrij rustig was (gezien de werkzame stof). Kon alleen dagen niet eten en niet slapen dus het bleef maar bij die ene keer.

 1. 1