Lifestyle

Thuisblijven in de zomervakantie? Met deze uitjes kom jij de zomer door!

Het werd tijd, maar nu kunnen we eindelijk genieten van de welverdiende zomervakantie! Benen in de lucht en keihard ontspannen en genieten. Ben jij zo'n pechvogel die dit jaar de vakantie even overslaat? Geen zorgen, ook zonder een tripje naar het buitenland vermaak jij je prima. Girlscene zet 10 uitjes op een rij waarmee jij de zomervakantie doorkomt.

Vintage shoppen 
Aangezien jij jouw geld niet uitgeeft aan een dure vakantie, mag je natuurlijk best een beetje in eigen land uitgeven. Stippel bijvoorbeeld een route uit langs steden in jouw buurt of stad. Je kunt voor kleine kledingwinkeltjes gaan, maar ook in de grote kringlopen zijn pareltjes te vinden! Check hier de leukste kringloopwinkels in Nederland.

Taarten bakken
Nederland staat helaas niet elke zomer garant voor mooi weer, dus er zullen ook vast een paar dagen langskomen waarbij je niet naar buiten kunt. In eerste instantie doodsaai, maar ook binnen kun je je prima vermaken. Maak je favoriete taart of cupcakes, zet een goede film aan, kruip weg onder een dekentje en genieten maar.

Verwendagje
Een dagje sauna is normaal gesproken best prijzig, maar via VakantieVeilingen kun je voor spotprijsjes een dagje genieten in de spa. Veel sauna's hebben er zelfs een hotel bij. Door er een nachtje hotel aan vast te plakken heb je helemaal het gevoel alsof je even op vakantie bent geweest. Wil je het budget aanpakken? Maak een sauna in je eigen douche, koop wat maskertjes, lak je nagels en misschien krijg je je moeder of vriendje nog wel zo ver om je even te masseren.

Festivals bezoeken
Maak er een festivalvakantie van. Jij blijft in eigen land, dus dan moet je er ook van genieten. Festivals kunnen qua geld behoorlijk aantikken, maar er zijn ook veel gratis evenementen en festivals te vinden. Combineer goedkoop en duur, en jij bent elke week voorzien van een nieuw feestje! 

Poolen
Natuurlijk moet je ook de avondjes zien door te komen en elke avond op de bank hangen begint na een tijdje ook te vervelen. Tijd voor een beetje afwisseling dus. Ga voor een avondje poolen: een keer iets heel anders, niet zo duur en super leuk. Trommel drie vrienden op en je kunt in twee teams gaan strijden. Natuurlijk wil het andere team wel een revanche als jullie gewonnen hebben, dus misschien wordt het zelfs een wekelijks wedstrijdje.

Rondvaartboot of bootje huren
Aangezien jij, in tegenstelling tot veel anderen niet ligt te dobberen op een luchtbedje in zee, mag jij ook best een beetje ontspanning op het Hollandse water zoeken. Zelf een bootje huren klinkt als een dure grap, maar dat valt eigenlijk best mee. In Amsterdam kun je 3 uur lang voor €80 een bootje huren die je zelf mag besturen. Met twee mensen is dat best prijzig, maar als je vijf vriendinnen weet op te trommelen betaal je maar €13,35 per persoon. Geen zin om zelf te sturen? Je kunt je ook laten varen door de grachten in een rondvaartboot vanaf €24.

Pretpark of zwembad in het buitenland
Efteling, Walibi en Duinrell kennen we inmiddels wel, maar over de grens zijn er nog heel wat onontdekte pretparken en zwembaden te vinden. Tropical Island in Duitsland is een zwembad dat meer weg heeft van een tropisch eiland dan van een zwemparadijs. Je kunt zelfs ook een nachtje blijven slapen in een strandtent en dat is geen straf in een ruimte van 25 graden. Nog een aanrader is Wunderland Kalkar. Hier kun je voor 30 euro per dag de hele dag in spectaculaire attracties én onbeperkt eten en drinken. Waarschijnlijk moet je een paar dagen herstellen van de combinatie achtbanen en onbeperkt eten, maar het was het zeker waard.

Wat ga jij doen in de zomervakantie?

Beeld: Thinkstock