Lifestyle

Deze 10 dingen herkennen alleen kleine meiden

Nederlanders staan bekend om hun lange lichamen… Voor jou geldt dat echt niet! Je bent klein en hebt maar korte benen. Dat heeft natuurlijk genoeg voordelen, maar soms is het juist wel vervelend. Altijd is jouw wens om iets langer te zijn, zodat je ook eens een keer iets kunt zien van een concert en niet zo tegen iedereen op hoeft te kijken. Herken jij jezelf als klein meisje in deze 10 dingen?

1. Je kunt nooit iets zien
Tijdens concerten kijk je tegen ruggen aan, in de kroeg vind je jouw vriendinnen nooit snel terug en mensen kijken over je heen. Jij bent altijd kwijt. Je kunt meteen niets meer zien in de bioscoop als er een lang iemand voor je zit. Voor de grap word je wel eens opgetild door een lange vriend of vriendin. Als je heel veel geluk hebt mag je op de nek van je vriend tijdens festivalletjes en concerten.

2. Groepsfoto’s
Op groepsfoto’s wordt altijd geroepen dat je vooraan moet gaan staan. Zo irritant en gênant. Maar stiekem vind je het niet erg, want zo kom je tenminste op de foto… 

3. Hakken 
Het liefst draag jij schoenen met een hakje, want zo lijk je iets langer. De grap is dat je met hakken van bijna 10 centimeter nog steeds niet even lang bent als je vriendinnen… Loop je vaak op hakken? Wie mooi wil zijn, moet pijn lijden, zeggen ze wel eens, maar pas wel op voor je rug en voeten.

4. Broeken zijn vaak te lang
Vroeger waren omgeslagen broekspijpen helemaal in. Tegenwoordig kom je hier niet (snel) mee weg. Gelukkig bestaan er speciale broeken voor ons ‘short girls’! Een normale skinny heeft te lange pijpen, waardoor de broekspijpen bij jouw enkels zien eruit als twee accordeons.

5. Comfortabel reizen
In tegenstelling tot lange en grote mensen, kun jij altijd fijn reizen. Jouw korte benen zitten niemand in de weg. In het vliegtuig zit jij altijd wel prima, in tegenstelling tot jouw lange buurman.

6. Iedereen vind je klein als je een keer geen hakken draagt
Als je vaak hakken draagt, valt het op als jij op een dag zonder hakken aankomt. Je komt aan op platte schoenen en je merkt dat iedereen even naar je kijkt. Vriendinnen zeggen tegen je dat je er klein uitziet vandaag en jij legt uit dat je geen hakken aan hebt. Dit moet je dan minimaal 5 keer per dag uitleggen…

7. Schoenen
De meeste meiden die klein zijn, hebben ook kleine voeten. Tijdens de sale is jouw maat er vaak wel. Ben jij klein en heb je kleine voeten? Laat het ons weten bij de reacties!

8. Je draagt kleding waardoor je benen langer lijken 
High waisted broeken en hoge rokken zijn jouw beste vrienden. Korte mouwen, korte tops, korte jassen en korte blazers laten jouw benen langer lijken. Hakken, het liefst met puntneuzen, ze zijn favoriet. Laat een stukje van je enkel en scheenbeen zien voor een langer effect. Riemen zijn niet jouw grootste vriend. Een volle rok, baggy jeans en alles wat wijd aan de onderkant is, kun je beter niet dragen als je jouw benen langer wil doen laten lijken.

9. Je loopt langzamer dan de rest
Als jij met jouw lange vriendin of vriend op stap gaat, loop jij altijd wat langzamer dan de rest. Jouw korte beentjes kunnen die lange stelten lastig bijhouden! 😉

10. Fietsen
Jouw zadel staat op een lage stand. Wanneer je de fiets van jouw langere vriendin, vriend of vader leent, kom je nooit bij de trappers, want het zadel staat veel te hoog. Je wipt van de ene kant naar de andere en het ziet er niet uit! Het duurt 2 keer zo lang voordat je op bestemming bent en het is super oncomfortabel voor je billen.

Girlscene schreef al eerder welke kleding het beste bij jou figuur past. Ben jij een appel, een peer of een zandloper? Lees hier het artikel en kijk welke kleding het beste bij jouw figuur past.

Hoe lang ben jij? Zou je langer of korter willen zijn? Of ben je blij met de lengte die jij nu hebt?

Beeld: Thinkstock

Must reads 👀