Beauty

De beste primers voor iedere huidtype

Primers… Wie kan er tegenwoordig nog zonder? Ik – Girlscene's Renée – kan niet begrijpen dat sommige meiden geen primer gebruiken. Het biedt zoveel voordelen! Vooral voor iemand met een vettere huid is dit een onmisbaar product of zelfs your best friend in je make-up tasje. Lees snel verder als je kennis wil maken met de beste primers voor jouw huidtype.

Dat primers in alle soorten en maten komen kon je al in dit artikel lezen. En misschien denk je meteen aan gezichtsprimers, maar er zijn nog zoveel meer varianten verkrijgbaar. Wat dacht je van oogschaduw en zelfs poeder? Het komt allemaal in dit artikel aan bod!


Op de foto zie je GOSH Primer Plus+ Hydration (€16,99), GOSH Prime 'n Set Primer & Mattifying Powder (€12,99) en Douglas Eyeshadow Base (€7,95).



Een geperfectioneerde huid
Wanneer je de huid wil perfectioneren en de make-up de hele dag op z'n plaats wil houden is een primer zoals GOSH Primer+ Hydration voor jou. Dit is een soort lotion slash crème die je aanbrengt op een gereinigde huid, nadat je jouw dagcrème hebt aangebracht. Je hebt niet veel meer nodig dan de hoeveelheid die je op de foto hierboven ziet, want less is echt more. Breng het vooral aan op plekken waar je gezichtsmake-up opgeslurpt wordt, zoals op de T-zone (voorhoofd, neus en kin). Zo'n primer doet z'n best om poriën onzichtbaar te maken waardoor je een geperfectioneerde look krijgt. 

PS: de Rimmel Perfect Pro Primer is ook een aanrader!

Huidtype: de primer op de foto is specifiek voor iemand met een droge en/of vochtarme huid, omdat het een hydration variant is. Maar primer is voor iedere huidtype geschikt, zolang je de juiste vindt! MUA verkoopt bijvoorbeeld bij Kruidvat een matterende primer die perfect is voor iemand met een vette huid. Als je een specifiek huidprobleem hebt kun je het beste terecht bij Smashbox, dat te koop is bij Douglas filialen.




De mooiste oogschaduw looks
Oogschaduwbasis valt ook onder de categorie primers en waarschijnlijk is dit één van Girlscene's favorieten. Op de redactie kunnen we in ieder geval niet zonder als we oogschaduw en/of eyeliner dragen! Als je bekend bent met oogschaduwbasis dan ken je waarschijnlijk vooral de tubes en daarom is het leuk om juist nu een andere variant te laten zien. Op de foto zie je de Douglas Eyeshadow Base die in eerste instantie op een gewone oogschaduw lijkt. Maar wanneer je de textuur voelt heb je al snel door dat dit eerder een primer is. Oogschaduwbasis zorgt ervoor dat je oogschaduw langer blijft zitten en dat de kleuren er intenser uitzien, dus probeer het zeker uit als je dat nog niet gedaan hebt.

Huidtype: oogschaduwbasis is geschikt voor iedereen, maar vooral voor iemand met vette oogleden. 



Een gematteerde huid
Ooit gehoord van een primer poeder? GOSH heeft 'm in ieder geval in de collectie. GOSH Prime 'n Set Primer & Mattifying Powder is een twee-in-één product dat ervoor zorgt dat de huid wordt gladgestreken én lang mat blijft. Een poeder waar meiden met een vettere huid niet zonder kunnen! Bovendien zorgt poeder ervoor dat je make-up langer mooi blijft zitten.

Huidtype: een poeder is geschikt voor de normale tot vette huid. Wanneer je een droge huid hebt kun je poeder beter skippen omdat het al snel onnatuurlijk oogt.

Gebruik jij primer? Wat voor primer gebruik je?

Must reads 👀