Lifestyle

8 tips voor de eerste keer (deel 2)

De eerste keer seks is een avontuur. Je hebt vast via vriendinnen gehoord wat je ongeveer kunt verwachten en je hebt hier je eigen ideeën erbij. Jij en je vriendje zijn al eens ‘verder gegaan’ en nu zijn jullie er helemaal klaar voor. Wat is belangrijk om te weten? In dit artikel lees je 8 tips die jou helpen bij de eerste keer.

Girlscene schreef al eerder over tips voor de eerste keer seks en het artikel vind je hier. Omdat er nog veel meer tips zijn voor de eerste keer, schreef Girlscene in dit artikel nog 10 tips voor de eerste keer. Na het lezen van het eerste en het tweede artikel ben je al aardig goed voorbereid voor je eerste keer…

1. Voel je mooi
Je lover gaat je lichaam aanraken. Daarom is het belangrijk dat je jezelf mooi voelt. Hoe doe je dit? Neem vooraf een douche, scheer jezelf en maak jezelf schoon en fris. Spuit een luchtje op en trek kleding aan waarin jij je fijn voelt. Jezelf mooi voelen kan een boost geven aan je zelfvertrouwen.

2. Voorspel
Jullie liggen op bed, klaar om ‘het’ te gaan doen. Om in de mood te komen kun je aan voorspel doen door te knuffelen, te zoenen en te strelen. Het is belangrijk dat je opgewonden bent voordat hij jou penetreert. Je vagina maakt vocht aan wanneer je opgewonden raakt. Zonder dat vocht kan het erg pijn doen wanneer hij in jou gaat. Voorspel is nodig om in de mood te komen. Neem hier de tijd voor!

3. Heb geen hoge verwachtingen
Waarschijnlijk denk je te weten hoe ‘goede’ seks werkt, want dit heb je gehoord van vriendinnen of gezien in films. De eerste keer seks is niet zoals in de film. Het kan stuntelig gaan en dat is helemaal niet erg. Als je hoge verwachtingen hebt, kan het flink tegenvallen. Relax en verwacht er niet teveel van. Hoe vaker je het doet, hoe beter je erin wordt.

4. Verwacht geen orgasme
Je kunt natuurlijk klaarkomen tijdens de eerste keer seks, maar bedenk in jouw achterhoofd dat dit niet het doel is. Jullie gaan elkaars lichaam ontdekken en het samen fijn hebben is belangrijker dan een orgasme. Ja, het zou leuk zijn als jullie tot het hoogtepunt komen, maar verwacht dit niet. De eerste keer seks voor jou en je lover is spannend en het ‘hoeft’ ook niet meteen perfect te zijn. Trouwens, veel vrouwen vinden het moeilijk om klaar te komen door alleen penetratie. Van stimulatie van de clitoris komen de meeste vrouwen klaar. 

5. Ken je eigen lichaam
Je hoeft je niet te schamen voor het feit dat jij mastrubeert. Als je mastrubeert weet je wat je fijn vindt. Het ene meisje mastrubeert vanaf groep 8 en het andere meisje is 16 jaar oud wanneer ze haar eerste orgasme krijgt. Er is geen minimum leeftijd voor mastruberen. Iedereen doet het wanneer hij of zij eraan toe is. Door jouw lichaam te kennen, krijg je zelfvertrouwen en kun je aangeven bij jouw lover wat je fijn vindt en wat werkt voor jou.

6. Doe het veilig
In het vorige artikel benadrukten we hoe belangrijk het is om het veilig te doen! Je wilt natuurlijk geen kans lopen op een soa of op een ongewenste zwangerschap. Vrij daarom veilig met een condoom of slik de pil. Er zijn meerdere mogelijkheden om je te beschermen tegen een ongewenste zwangerschap zoals de prikpil, het spiraaltje, de anticonceptiepleister, de anticonceptiering en het pessarium.

7. Weet dat het pijn kan doen
Een tampon is van heel ander formaat dan een penis. Het kan zijn dat de spieren van jouw vagina samentrekken wanneer ‘het moment’ daar is. Heb jij hier vaker last van? Dan zou het kunnen zijn dat jij vaginisme hebt. Girlscene schreef hier eerder een artikel over. Lees het artikel hier. Ontspan je bekkenbodemspieren, adem in wanneer hij je penetreert en laat hem stukje bij beetje dieper gaan. Neem hier de tijd voor! Je bent gespannen dus het is logisch dat je spieren ook gespannen zijn. Neem de tijd voor voorspel. Mocht je niet nat genoeg zijn, gebruik glijmiddel en probeer het voorzichtig nog een keer. Het is natuurlijk het fijnst dat je 'uit jezelf' nat wordt. Als jullie eenmaal aan het seksen zijn, zul je vanzelf merken dat het daar beneden vochtiger wordt. 

8. Bloeden
Je maagdenvlies kan scheuren tijdens de eerste keer seks. Wees niet verbaasd wanneer jij niet bloedt. Ongeveer de helft van de Nederlandse vrouwen had geen bloedverlies tijdens hun eerste keer seks. Wil je vriendje ‘bewijs’ dat jij nog maagd bent en je bloedt niet tijdens jullie eerste keer, leg hem uit dat sommige vrouwen gewoon niet bloeden tijdens de eerste keer en dat het niet betekent dat je geen meer maagd bent. Wat druppels bloed kun je een paar uur later terugvinden in je slip. 

Ben je benieuwd hoe de meiden van het forum hun eerste keer hebben ervaren? Klik hier en praat mee over de eerste keer. 

Bron, bron, bron, bron
Beeld: Thinkstock 

Must reads 👀