Lifestyle

Zo kom jij morgen makkelijker je bed uit

Zzzzz.. Heb je net het gevoel dat je net lekker ligt te slapen en dan gaat je wekker ineens af. Hoe dan?! Waarschijnlijk ken je het gevoel wel, je hebt lang genoeg geslapen, maar je wordt doodmoe wakker. Herkenbaar? Geen zorgen, voortaan geen gehaast en gestress meer in de ochtend. Girlscene helpt een handje en zorgt ervoor dat jij voortaan fris en fruitig je bed uit springt.

Water
Als je je bed 's ochtends onder geen omstandigheid uitkomt, kan het helpen om voor het slapen gaan een flink glas water achterover te tikken. De volgende ochtend móet jij je bed uit, omdat je naar de wc moet. Natuurlijk moet je jezelf wel even onder controle houden, zodat je daarna niet gelijk weer je bed induikt. 

Wekker wegzetten
Veel meiden zetten hun wekker met hun mobiel, omdat die altijd in de buurt is. Wat beter werkt is om je wekker niet op je nachtkastje bij je kussen neer te leggen, maar juist aan de andere kant van je kamer. Wedden dat jij dan wel je bed uitkomt? En je mag best even snoozen, maar dan moet je de wekker wel op dezelfde plek laten staan. Wekker met fijn muziekje
Gebruik jij je mobiel als wekker? Stel een vrolijk, energiek liedje in als jouw wekkertoon. Dus geen Sam Smith, John Mayer of andere rustige muziek waar je rustig op door kunt slapen, maar kies liever voor echte feelgood muziek waarvan je zin krijgt in de dag.

Gordijnen open
Hoe heerlijk het ook is om in een pikdonkere kamer te slapen, echt snel wakker word je niet. Hoe donkerder het is, hoe langer je doorslaapt. Laat dus een gordijn open zodat je door natuurlijk licht wakker wordt.

Quotes
Oké, bij de een werkt het wel en bij de ander totaal niet. Op Instagram vind je eindeloos veel inspirerende, positieve quotes. Voorbeelden: 'The secret of getting ahead, is getting started' en 'There are seven days of the week, and 'someday' isn't one of them'. Sla deze positieve quotes op in een aparte map en scroll er doorheen als je weer eens niet uit bed kunt komen.

Geen cafeïne en alcohol
Drink 's avonds geen cafeïne of alcohol. Kun jij niet zonder een kopje koffie 's avonds? Kies dan voor cafeïnevrije koffie, misschien niet zo lekker, maar het houdt je niet wakker. Door koffie en alcohol slaap je veel onrustiger en zul je moeilijker je bed uitkomen. Drink liever een kop warme melk of een speciale thee voor een goede nachtrust.Kop koffie of smoothie
Er zijn veel mensen die niet kunnen functioneren zonder eerst een kopje koffie te hebben gedronken. Zorg ervoor dat alles voor jouw kopje klaar staat voor gebruik, zo kom je een stuk sneller je bed uit om toch maar voor dat ene kopje koffie te gaan. Geen koffiedrinker? Maak voordat je gaat slapen een lekkere, verfrissende smoothie en drink deze als je wakker wordt.

Work-out 
Voor de sportlovers kan een work-out triggerend zijn om op te staan. Begin met wat yogaposes of wat buikspieroefeningen. Niet zo'n sportfanaat? Maak het jezelf dan niet te moeilijk, maar doe bijvoorbeeld een paar squats onder de douche.

Iets om naar uit te kijken
Zorg ervoor dat jij iets hebt om naar uit te kijken. Waar wil jij vandaag voor wakker worden? Schrijf het op een briefje en leg het naast je bed. Als jij wakker wordt zul je als eerst geconfronteerd worden met jouw fijne momentje waar je naar uit kijkt.Schrijf je dromen op
Dromen ben je meestal binnen een paar minuten weer vergeten, terwijl ieder mens elke nacht tot wel 7 verschillende dromen heeft. Leg een notitieboekje naast je bed en schrijf je dromen gelijk op nadat je wekker is afgegaan. Hierdoor heb je gelijk een taak als je wekker gaat en heb je de tijd om rustig wakker te worden door nog even 'terug te blikken' op jouw droom.

Kom jij makkelijk je bed uit?

Beeld: Thinkstock
Bron, Bron