Beauty

Scrub voor gladde, verzorgde lippen

Droge lippen: we hebben er allemaal wel eens last van. Die nare velletjes en dat schrale gevoel kunnen je dag goed verpesten. Een goede tip is je lippen scrubben! Er zijn verschillende lipscrubs op de markt. Maar waarom een lipscrub kopen als je de scrub ook zelf kunt maken van producten die je vindt in het keukenkastje? Vandaag laat Girlscene’s Anouk zien hoe je van simpele ingrediënten een fijne homemade lipscrub kunt maken.

Er zijn verschillende lekkere lipscrubs op de markt, denk maar aan die van Lush! De scrub die ik (Anouk) ga maken, bestaat uit ingrediënten die je in het keukenkastje vindt. Alle basisingrediënten die in de scrub gaan, heb jij eigenlijk al. Blaadjes munt vind je op de markt of in de supermarkt. Goed, laten we beginnen…

Wat je nodig hebt voor deze lipscrub:
– een theelepeltje kristalsuiker
– een theelepeltje keukenzout, conserveert de scrub iets langer
– olijfolie, kokosolie, sheaboter, of een andere olie die jij fijn vindt
– verse muntblaadjes
– bakje(s) waar je de scrub in kunt bewaren
– je kunt een spray van je favoriete parfum met citrusgeur toevoegen aan de scrub. Ik gebruikte het parfum van Yves Rocher – Naturelle.

Stap voor stap:
– Zoek een potje waar je de scrub ik kunt doen. Ik vond toevalling een glazen potje waar jam in gezeten had. Was het potje goed af. 
– Meng twee theelepeltjes suiker met een theelepeltje zout in een kommetje.
– Doe hier een half theelepeltje olie bij. Ik gebruikte kokosolie.
– Meng dit door elkaar.
– Hak een muntblaadje fijn en meng het door de scrub.
– Laat de scrub even hard worden in de koelkast.
– Scrub je lippen zachtjes en haal de scrub met water of een keukenpapiertje van je lippen af. Door de olie zullen je lippen zacht aanvoelen. Het kan dat je een licht tintelend gevoel en iets vollere lippen krijgt door de muntblaadjes.

Tips:
– Snijd de muntblaadjes zo fijn mogelijk. 
– Bewaar de scrub een paar dagen in de koelkast.
– De scrub is niet lang houdbaar. Maak daarom een kleine hoeveelheid voor jezelf. Maak je toch iets teveel? Doe het in potjes en geef het aan je vriendinnen.
– Binnenkort een meidenavondje gepland? Deze scrub maak je in een handomdraai en is leuk om tijdens dit avondje te gebruiken. Maskertje, massages, filmpje, praten over jongens, chocolade en… lipscrub voor zachte lippen.
– Romantische date met je lover? Scrub je lippen en jouw lippen zien eruit om te zoenen.

Ben jij benieuwd welke scrubs je nog meer zelf kunt maken voor je lichaam? Lees dan dit artikel. Wil je weten wat de meiden van het Girlsceneforum zeggen over zoenen en hoe het in ieder geval niet moet? Kijk voor tips op dit topic.

Hoe verzorg jij jouw lippen?

Beeld: Anouk Kwant