News

Deze vrouwen laten zien dat we onze striae niet meer hoeven te verbergen

Toen model Chrissy Teigen een foto plaatste met haar groeistrepen, ging het los op sociale media. Een model dat haar striae laat zien, dat komt niet vaak voor. En dat terwijl elke vrouw wel een beetje striae op haar lichaam heeft. Groeistrepen worden gezien als lelijk en als iets dat je moet verbergen. Maar waarom eigenlijk? Deze vrouwen laten hun striae zien op sociale media met de hashtag #loveyourlines. Striae is oké! 

Als je een tijdschrift openslaat lijkt het niet te bestaan. Op de huidjes van de modellen is geen oneffenheid te bekennen. Gek, want in werkelijkheid heeft elke vrouw wel een beetje striae op haar lichaam, ongeacht je figuur. Dat alle vrouwen groeistrepen hebben, laat Chrissy Teigen zien. Op Instagram plaatste ze een foto van haar benen, zonder filter of Photoshop. En ja, ook zij heeft striae! 

Dermatoloog Daan der Kinderen bevestigt aan RTL Nieuws dat elke vrouw groeistrepen heeft: "Ik durf wel te zeggen dat 100 procent van de vrouwen wel ergens een plekje striae heeft. Maar natuurlijk heeft niet iedereen er ook echt 'last' van." Het is dus een fabel dat je alleen striae hebt als je een stevig figuur hebt, ook als je slank bent kun je het hebben. 

De actie van Chrissy Teigen heeft ertoe geleid dat meer vrouwen hun groeistrepen laten zien op sociale media. Vrouwen van over de hele wereld plaatsen massaal een foto waarop hun striae duidelijk te zien is. Want waarom moeten wij onze groeistrepen eigenlijk verbergen? 

 

 

 

 

 

 

 

Wat vind jij ervan dat deze vrouwen hun striae laten zien? Schaam jij je voor je groeistrepen? 

Bron, bron

Must reads 👀