Beauty

8 briljante manieren om een föhn te gebruiken

Een föhn gebruiken veel vrouwen alleen om hun haren mee te drogen. Wist je dat de föhn eigenlijk een multifunctioneel product is? Als jij een van de volgende probleempjes hebt, weet je voortaan dat de föhn een uitkomst is. Heb jij altijd moeite met het afpeuteren van het prijsstickertje onder je schoen? Een föhn kan je redder in nood zijn. Lees snel verder en ontdek waar een föhn nog meer handig voor is!

Beslagen spiegel
Heb jij ook altijd de pest aan spiegels die beslaan na het douchen? Je haren föhnen voor een beslagen spiegel lukt natuurlijk niet, dus veeg je de spiegel droog met een handdoek, maar dit werkt ook niet optimaal… Zet de warme föhn op de spiegel en laat de warme lucht zijn werk doen. Problem solved! 

Prijsstickers afhalen
Je hebt nieuwe zomerschoenen gekocht en bent er helemaal gelukkig mee. Het stickertje onderop je schoenzool is er bijna met geen mogelijkheid af te krijgen, want die &*#@& sticker scheurt altijd… Richt de warme lucht van de föhn op de prijssticker. De lijm wordt warm, dus is de sticker makkelijker los te krijgen. Zo pruts je nooit meer met die irritante prijssticker.

Wimperkruller
Pas op! Voor deze truck moet je erg voorzichtig zijn! Met een wimperkruller kun je jouw wimpers krullen voor een open blik. Door de wimperkruller warm te maken de föhn en daarna te gebruiken op je wimpers, krijg je snel gekrulde wimpers die lang gekruld blijven. Pas goed op, want het hete ijzer tegen jouw ooglid krijgen is absoluut geen pretje! Zorg dus dat de kruller niet al te heet is.

Nagellak drogen
Vind jij het laten drogen van nagellak net even te lang duren? Probeer dan eens een föhn (met koude lucht) op je gelakte nagels. Zet je föhn niet op de warmste stand, want dit kan pijn doen aan je nagels. Kan jouw föhn niet kouder? Houd dan de föhn op ongeveer 30 centimeter van je nagels en blaas je nagellak droog.

Pleisters eraf halen
Pleisters van je huid afhalen is geen pretje. Door de warme lucht van de föhn, zal de lijm van de pleister warmer worden, waardoor de pleister makkelijker van je huid af te halen is. Ook zijn lijmresten van de pleister makkelijker van je huid af te halen door de warme lucht van de föhn.

Harsstrips opwarmen
Als jij harsstrips gebruikt die je zelf warm moet maken met je handen, dan is een föhn zeker een uitkomst voor jou! Doe de strip op je been (of iets anders wat je wilt harsen) en zet de warme föhn er een paar seconden op. De wax wordt warm en je zult merken dat er meer haartjes blijven zitten aan de harsstrip en er zal minder wax op je been achterblijven.

Kaarsvet van de tafel halen
Is je kaars overgelopen en ligt er kaarsvet op tafel? Zet de föhn een tijdje op het kaarsvet en zo kun je gemakkelijk het kaarsvet van de tafel afhalen.

Vouwen uit kleding krijgen
Je bent op vakantie, je shirtje komt verkeukeld uit je koffer en je hebt geen strijkijzer bij de hand… Hang je shirtje op aan een kledinghanger en ga met de föhn over de stof heen. Je zult zien dat de kreukels verdwijnen door de warme lucht. 

Ben je benieuwd hoe je zonder föhn toch een mooi kapsel kunt krijgen? Lees dan dit artikel van Girlscene's Renee. Wil je weten hoe andere Girlscene meiden pluizig haar behandelen? Lees hun tips hier!

Waar gebruik jij je föhn allemaal voor?

Bron, bron, bron
Beeld: Thinkstock

Must reads 👀