Beauty

Wat te doen met rode irritatiebultjes bij je bikinilijn?

2

Als jij je schaamstreek scheert, dan ben je vast wel bekend met die irritante rode bultjes. Je baalt natuurlijk enorm als je juist die dag in je bikini moet lopen, want je bent bang dat het opvalt. Je had je juist zo goed geschoren die vorige dag… Wat heb je verkeerd gedaan? Girlscene legt uit waar je de volgende keer op moet letten.

♥ Groei je haar iets uit voordat je gaat scheren
Als je scheert over rode bultjes heen die je al had, dan kan het zijn dat je de bultjes kapot maakt. Hierdoor kunnen irritaties en ontstekingen ontstaan, waardoor je nog verder van huis bent. Laat je haar dus iets (een paar dagen) uitgroeien voordat je er met het mes overheen gaat.

♥ Gebruik een scherp scheermes
Hoe vaak komt het voor dat jij eigenlijk een te oud scheermes gebruikt? Probeer je scheermes om de 3 tot 5 weken te vervangen, in verband met bacteriën en de scherpte van de mesjes. Glijdt het scheermes goed over de huid en voel je geen tot weinig weerstand als je over de haartjes heengaat, dan is hij goed genoeg. Wil je dat je scheermes extra lang meegaat? Spoel hem na je scheerbeurt goed af met warm water en ga met de mesjes (van je af) over een handdoek om zo haartjes uit de mesjes te krijgen.♥ Verzorg je huid met een speciale crème
Een crème kan jouw bultjes en rode huid kalmeren. Zoek een product waar deze verzorgende ingrediënten inzitten: salicylic acid, glycolic acid, aloe vera of een combinatie van deze ingrediënten.

♥ Scheer na het nemen van een warme douche of bad
Door het warme water gaan jouw poriën meer openstaan en worden de haartjes wat weker. Koud water zorgt dat de poriën meer gaan sluiten en dit kan na het scheren wondjes als gevolg hebben.

♥ Scheer met de haargroei mee
Ook een veelgemaakte fout is dat meiden tegen de haarrichting in scheren. Je krijgt hier wel gladde en zachte huid van, maar wel met een tijdelijk effect. De haartjes hebben veel moeite om half onder de huid uit te groeien en het kan ingegroeide haartjes als gevolg hebben.

♥ Scrub je geschoren huid regelmatig
Door te scrubben verwijder je dode huidcellen. Het kan voorkomen dat de haarschachtjes verstoppen, dus gebruik tussen je de scheerbeurten door wat scrubgel om je huid glad te houden.

♥ Krab de bultjes niet kapot
We weten allemaal dat je schaamstreek kan jeuken doordat de haartjes weer doorkomen. Dit jeukt en je denkt dat het openkrabben van deze bultjes de oplossing biedt! Doe dit niet, want hierdoor kan er een nieuwe irritatie ontstaan. Probeer dus niet te krabben je vingers.

Bron, bron, bron
Beeld: Thinkstock

LOVE dit artikel
1 meid heeft deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

2 reacties

  • 4 jaar geleden fleurdk

    Ik verzorg mijn huid met een speciale crème van Lefery om geen irritatiebultjes bij mijn bikinilijn te hebben

  • 4 jaar geleden Beautywithsanne

    Op het einde staat je vingers foutje denk ik xxjes 😊

  1. 1