Real life

Girls Issues: Ik heb verschillende persoonlijkheden

Trouble in paradise? Girlscene helpt! Heb jij een probleem en weet je niet hoe je het moet oplossen? Vertel je situatie aan Girlscene en wij geven raad. Ruzie met je beste vriendin? Kledingcrisis? Boytrouble?! Die tijd is voorbij met het advies van Girlscene. Deze keer een Girlscene lezeres die verschillende persoonlijkheden heeft.

Hey Girls,

Ik heb jullie hulp nodig. Misschien herkennen jullie het wel, maar ik heb verschillende persoonlijkheden. Ik gedraag me bij verschillende mensen steeds anders. Op dinsdag gedraag ik me bijvoorbeeld ook anders dan op woensdag. Eerst dacht ik dat ik zo deed omdat ik moe was, maar dat bleek er toch niets mee te maken te hebben. Ik zou graag één persoonlijkheid willen hebben en een eigen stijl willen hebben, maar ik weet niet hoe ik dat moet doen. Helaas ben ik altijd anders en ik wil graag weten hoe ik dit kan oplossen.

Liefs,
Anoniem

Lieve Anoniem,

Zo raar is jouw probleem helemaal niet, dus maak je er niet te druk om! Het komt heel vaak voor dat mensen zich niet overal hetzelfde gedragen. Bij familie gedragen de meeste mensen zich vaak anders dan bij vrienden of vriendinnen. Dit heeft ermee te maken hoe jij je voelt bij die mensen, voel jij je bijvoorbeeld bij je familie op je gemak? Dan zal je hier een stuk losser en aanweziger zijn dan bij een vriendin die je nog niet zo lang kent. Helemaal niets mis mee dus.

Dat jij je op verschillende dagen anders gedraagt, is ook helemaal niet zo gek. Je staat niet elke dag met hetzelfde gevoel op, dus op een dag dat je vrolijk en energiek opstaat, zul jij je die dag ook een stuk zelfverzekerder voelen dan op een dag waarop je niet zo lekker in je vel zit. Jouw gedrag kan ook wijzen op onzekerheid, in dit artikel lees je wat je tegen onzekerheid kunt doen. Ook een eigen stijl vinden is makkelijker dan je denkt, lees hier hoe je jouw eigen stijl ontdekt.

Het klinkt niet alsof jij een serieuze aandoening hebt, zoals een meervoudige persoonlijksheidsstoornis (MPS). Want als je daar last van zou hebben, heb je meerdere persoonlijkheden die elkaar afwisselen. Als je hier last van zou hebben weet je ook niet wat je gezegd en gedaan hebt toen je een andere persoonlijkheid had. Gelukkig is het bij jou niet zo erg, maar als je er toch veel last hebt kun je eens met een psycholoog gaan praten. Wil je in contact komen met meiden die hetzelfde voelen? Lees het forum dan eens. Hier kun je jouw verhaal delen, maar ook om advies en tips vragen.

Veel succes en sterkte!

Liefs,

Girlscene.

Heb jij ook een Girls Issue? Mail dan naar info@girlscene.nl

Beeld: Thinkstock