Fashion

Trends die je beter niet naar je werk kunt dragen

Crop tops, ripped jeans, doorschijnende blousejes, we love it! Helaas kan niet iedereen deze trends waarderen.. Denk aan je baas, collega's, schoonouders, opa's of oma's. Girlscene zet mode items op een rij die -helaas- vaak niet gewaardeerd worden op het werk.

Quotes of tekstenShirts met teksten als 'I need a six month vacation, twice a year' kun je beter in de kast laten liggen als je naar het kantoor gaat. De quotes zijn natuurlijk allemaal waar, maar waarschijnlijk zal jouw baas er niet zo hard om kunnen lachen als jij. Teksten met woorden als 'Fuck' en 'Bitch' zijn ook geen aanraders op het kantoor. Kies voor subtielere teksten met betekenissen die niemand storen.

SpijkerbroekjesHoe sexy shorts ook zijn, het kantoor is niet de aangewezen plek om jouw benen te showen. Zomers zouden we allemaal graag de warme broeken verruilen voor shorts, maar op de meeste werkplekken worden korte, strakke spijkerbroekjes niet erg gewaardeerd. Kies op warme dagen liever voor een losse broek of kort broekje dat los valt. 

Crop topsCrop tops kunnen soms wel en soms niet. Een crop top waarbij je jouw navel showt is een no go, maar op een kokerrok, jurkje of high waisted jeans is dit een heel ander verhaal. Een crop top is al redelijk sexy, dus kies op je werkplek liever voor een los exemplaar.

Te hoge hakkenHakken staan vaak mooi onder een werkoutfit, maar te hoge hakken zijn een absolute no go. Niemand wil die persoon zijn waar alle ogen gericht zijn als je even naar de wc loopt. Hoge hakken zijn mooi, maar alleen als je er goed op kunt lopen. Girlscene's Emma geeft hier tips over hoe je op hakken kunt leren lopen. 

Doorschijnende kledingOp de Girlscene redactie zijn we dol op doorschijnende blousjes, sexy, maar toch stijlvol. Helaas worden de doorschijnende blousjes niet overal geaccepteerd, op een net kantoor kun je er beter een hemdje onder dragen. Even wachten tot het weekend dus!

Flip flopsZomers kunnen dichte schoenen nogal benauwend zijn, maar flip flops zijn vaak niet de oplossing. Kies liever voor een open hak of een subtiel sandaaltje en bewaar de flip flops voor het strand. Kies je voor open schoenen? Zorg voor gelakte teennagels! 

Opvallende nagelsHoewel we dol zijn op nail art, zoals je hier kunt zien, zijn niet alle nail art trends geschikt voor werk. Kies ook niet voor extreem lange nagels, dit kan storend zijn als je bijvoorbeeld aan het typen bent. 

Ripped jeansWaarschijnlijk is het duidelijk dat het niet slim is om ripped jeans te dragen naar kantoor waar je meer huid dan jeans ziet. WIl je toch ripped jeans naar jouw werkplek dragen? Kies dan voor de subtiele ripped jeans die geen grote gaten heeft. Combineer de broek niet met sneakers, maar juist met nette laarsjes of schoenen. 

Gekke printsHoewel we allemaal dol zijn op gekke printjes, kunnen ze soms een beetje tacky zijn op het werk. Hoe gek het ook klinkt, niet iedereen vindt eenhoorns, katten en regenbogen leuk. Een subtieler abstract printje werkt op kantoor vaak beter.

Check hier wat de Girlscene-lezeressen naar hun werk dragen. 

Wat draag jij tijdens jouw werk?

Must reads 👀