Health

Wedden dat jij ooit aan deze sporthypes hebt meegedaan!

De afgelopen jaren zijn er al heel wat fitness trends voorbij gekomen. Kayla Itsines is nu de trend van het moment, maar daarvoor was insanity helemaal hot en dáárvoor was Zumba een fitnesshype. Ben jij even helemaal klaar met je work out routine en heb je wel wat behoefte aan wat sportinspiratie? Hulp is onderweg, Girlscene zet een paar fitness- en sporthypes van de afgelopen jaren op een rij. 

Trilplaat
Sinds 2003 is de trilplaat hot in Nederland, maar er werd gespeculeerd of de trilplaat wel echt zou werken. Wat blijkt: het werkt! De universiteit van Antwerpen heeft onderzoek gedaan en daaruit bleek dat een groep mensen die regelmatig op de trilplaat staat minder buikvet hadden dan mensen die hetzelfde dieet volgden en niet op de trilplaat stonden. Eén tip: Bijt niet met je tanden op elkaar als je op de plaat staat 😉

Ab roller
Ken jij 'm nog? Menig ouders konden niet zonder de beroemde ab roller in de jaren '90. De ab roller is eigenlijk gewoon een handige tool voor sit ups. Je traint je buikspieren, maar het is iets makkelijker omdat je nek ondersteund wordt door de ab roller. 

Zumba
Je gelooft het bijna niet, maar het is al 6 jaar geleden dat Zumba geïntroduceerd werd in Nederland. Deze trend was niet tijdelijk, want zelfs nu is in bijna elke sportschool nog een Zumbalesje te volgen. En gelukkig maar, want dansend afvallen is voor velen geen straf. 

Waist trainer

In de jaren '50 was het dragen van een korset net zo normaal als het dragen van een riem, maar door veel mensen wordt beweerd dat het ongezond is omdat ingewanden en organen verplaatst worden. Met de trend van de waist trainer komt de korset hype weer terug, onder andere Kim en Khloe Kardashian, Jessica Alba en Amber Rose zijn al fan van de waist trainer. 

Kangoo Jump
Volgens ons zijn de Kangoo Jumps één van de grappigste trends op het gebied van fitness. Sinds 2004 zijn de springschoenen te koop in Nederland. De schoenen zijn ontworpen door een fysiotherapeut zodat mensen met gewrichtsklachten toch konden sporten, want door de veren is de schok op de gewrichten 80% minder hard dan bij normale schoenen. Wil je het zelf eens proberen? Lucky you, Nederland heeft zelfs een eigen Kangoo Club in Gelderland.

Bikram Yoga
Bikram Yoga verschilt met normale yoga, omdat je bij Bikram Yoga in een ruimte van 35*C tot 40*C de oefeningen uitvoert. Als je slecht tegen zweet kunt, kun je deze trend beter aan je voorbij laten gaan, want tijdens Bikram Yoga zul je behoorlijk zweten. Door de warmte is het lichaam flexibeler en door het zweten wordt het lichaam ontgifd. Veel celebs, zoals Jennifer Aniston, Ashton Kutcher en Lady Gaga zweren bij Bikram yoga, maar ook Girlscene's Danique is wekelijks op haar yogamatje te vinden. 

Insanity
Een paar jaar geleden werden we door Tel Sell gebombardeerd met de Insanity video's, maar het werkt wel. Binnen no-time was iedereen fan van Shaun T himself. Het is 60 dagen hard bikkelen, maar de resultaten mogen er dan ook wezen. 

Suppen
                                                                   Bron
Verschillende celebrity's zoals Jennifer Aniston, Cindy Crawford en Rihanna waagden zich er al aan; op een plank staand paddelen. Het klinkt niet als een zware work-out, maar schijn bedriegt. Doordat je constant in balans moet blijven span je bijna elke spier in je lichaam aan. Het suppen op open water werd al snel verruild voor de stad, in Parijs, Sidney, Milaan, Venetië en zelfs in Amsterdam kun je met je paddle board door de grachten suppen. 

Kayla Itsines
Kayla Itsines, wie heeft nog niet van haar gehoord? De Australische personal trainer belooft met haar Bikini Body Guide dat jij binnen 12 weken fit for summer bent. Het programma is pittig, maar de eindresultaten zijn verbluffend. Check hier wat Kayla's Bikini Body Guide precies inhoudt. 

Forum en challenges
                                                                       Bron
Nu iedereen weer strak wil zijn voor de zomer kun je bijna niet om alle challenges heen. Girlscene's Renée schreef 2 jaar geleden al over de ongelofelijk populaire 30 Day Squat Challenge, maar ook daarna bleven de challenges komen en gaan. Maar bijna nóg populairder zijn de sportforums waar meiden elkaar aanmoedigen om gezond te eten en te sporten. Alleen sporten kan soms lastig en demotiverend zijn, maar op de forums word je gemotiveerd door anderen die hetzelfde probereren te bereiken als jij. Check hier Girlscene's grote sportforum om alvast in de stemming te komen.  

Aan welke trend ga jij je wagen? 

 BronBron