Beauty

Waarom scrubben belangrijk is

Heb jij al een pot scrub in huis staan voor je gezicht en lichaam? Zo niet, koop er dan zeker één. En zo ja, gebruik je scrub dan regelmatig of staat het te verstoffen in je badkamerkastje? In dat laatste geval raadt Girlscene je in ieder geval aan om weer lekker te beginnen met scrubben voor de zomer. Het is namelijk belangrijk om te scrubben! Lees snel verder voor de redenen hiervoor.

Vraag jij je altijd af waarom je nooit egaal bruin wordt in de zon en waarom je kleurtje zo snel verdwijnt? Grote kans dat je dan of niet scrubt, of niet goed scrubt. Dit is namelijk heel belangrijk om je huid zo mooi mogelijk te houden. Girlscene vertelt je hieronder er meer over.


Glanzende huid

Smeer je jezelf een slag in de rondte met crèmes en reinig je trouw iedere ochtend en avond je huid? Heel goed, daar zal je huid vast heel blij mee zijn! Maar hoe staat het ervoor met de glans van je huid? Als je je afvraagt waarom je huid nog steeds dof oogt heeft Girlscene één antwoord voor je: scrubben. Ja, je huid gaat glanzen als je bijvoorbeeld een dagcrème met highlighter mixt, maar er is een andere manier waarop je je huid een handje kunt helpen. Door te scrubben verwijder je namelijk dode huidcellen en dat zorgt er juist voor dat je er stralend uitziet. Dode huidcellen geven je namelijk die grauwe en doffe huid waar je met geen crème tegenop kunt smeren.

Hoe ouder je wordt, hoe meer je scrub nodig hebt
Nu ben je nog jong en denk je waarschijnlijk niet echt na over het ouder worden van je huid, maar wist je dat de celvernieuwing steeds trager gaat werken? Het proces van oude huidcellen afstoten en nieuwe cellen aanmaken gaat langzamer, waardoor de dode huidcellen zich gaan opstapelen. Again, je huid wordt daardoor minder stralend. Het is daarom belangrijk dat je iedere week een keer scrubt om je huid in goede staat te houden.


Onzuiverheden en acne

Vraag je jezelf af waar onzuiverheden en/of acne vandaan komt? Natuurlijk zijn daar ontelbaar veel redenen voor, maar dode huidcellen hebben hier ook mee te maken. Omdat de huidcellen zich opstapelen verstoppen de poriën zich sneller waardoor sneller onzuiverheden of zelfs acne ontstaan. De combinatie van dode huidcellen met talg leidt namelijk tot verstoppingen.

Zonnen
Tijdens de zomer is het normaal om iets bewuster te zijn van het feit dat scrubben belangrijk is. Als je huid namelijk je huid goed scrubt word je egaler bruin en blijft je kleur ook langer zitten! Let wel op dat je goed smeert met zonnebrandcrème als je de volle zon in gaat, want het kan zijn dat je sneller verbrandt hierna. Lees er hier meer over.


Scrub niet te veel

Eén ding mag je niet vergeten: scrub niet te veel. Wanneer je te vaak scrubt wordt je huid juist droog en geïrriteerd in plaats van stralend en gezond. Vooral als je met een grove scrub te werk gaat moet je opletten dat je niet te ruw met je huid omgaat. Eén keer per week is meer dan voldoende om dode huidcellen te verwijderen. Tot slot is het goed om te weten dat je een aparte scrub nodig hebt voor je gezicht, omdat de huid daar teer en niet zo stevig is als op de rest van je lichaam. 

Op de foto's in dit artikel zie je Greenland Scrub Salt Lime-Vanilla, €9,95 (400 gram).

Wist jij deze informatie al over scrubben? Hoe vaak scrub jij?

Bron, bron