News

WTF: Ophef om foto van twee knuffelende meiden

Nelson Felippe is de naam van de Braziliaanse man die op dit moment heel veel media-aandacht krijgt. Waarom? Hij plaatste op Facebook een foto waar twee knuffelende meiden opstaan en daaronder plaatst hij een betoog wat begint met: 'Ik heb geen vooroordelen.' Je voelt de bui waarschijnlijk al hangen… Wat bedoelt Nelson hiermee?! De reden is in ieder geval heel anders dan je zou denken.

Het eerste wat velen denken na het zien van de foto is: waarom heeft iemand een probleem met twee meisjes die knuffelen in het metrostration? Zij zijn namelijk degenen die zo prominent in beeld staan. Maar wacht maar totdat je leest wat Nelson over deze foto te zeggen heeft…


"Ik heb geen vooroordelen. Ik vind dat mensen zelf moeten weten wat ze willen doen met hun leven, maar ik vind het absurd dat ik dit moet aanschouwen. Wat mensen achter gesloten deuren doen moeten ze zelf weten, maar wat ze in het openbaar doen baart mij zorgen." Oei, dat klinkt niet erg aardig Nelson. Maar dan gaat hij verder met zijn verhaal: "Ik weiger om deze situatie te zien en het als normaal te beschouwen. Ze hekelen de sociale regels en dat kan gevaarlijk zijn. Wat als er een tragedie afspeelt of nog erger: als er iemand sterft? Wie krijgt er dan de schuld?" Als je bloed op dit moment gaat koken moet je vooral even verder lezen. Nelson heeft het namelijk niet over de meiden op de foto, maar op de man achteraan. "Wat als kinderen deze situatie iedere dag zien en denken dat het normaal is om zo dicht op de gele lijn bij de metro te staan? Gedraag je dus niet zoals die man daar. Volg het voorbeeld van de meiden." 


Ah, dat verklaart een heleboel! 

Wat vind jij ervan dat Nelson deze foto en tekst op Facebook heeft geplaatst? Had jij verwacht dat hij het over die jongen zou hebben?

Bron, bron

Must reads 👀