News

Vrouw gebruikt al 6 jaar geen shampoo en dat is niet zo vies als je denkt

Shampoo is zo overrated. Althans, dat vindt Sarah Theeboom. De New Yorkse vrouw heeft al zes jaar haar lokken niet meer gewassen met shampoo. Best bijzonder om te horen, want waarschijnlijk was jij het meerdere keren in de week. Dat Sarah shampoo heeft afgezworen klinkt misschien heel vies, maar er komen grote voordelen bij kijken. Kim Kardashian heeft ook opgebiecht haar haren bijna nooit te wassen en dit is waarom.

Het geheim van nooit meer vettig haar, dan denk je vast aan één of ander nieuw haarproduct dat jouw lokken er flawless uit laat zien. Volgens Sarah, Kim Kardashian, Adele en Jessica Simpson heeft het geheim van glanzend haar juist helemaal niéts te maken met haarproducten. Zij wassen hun haar niet of nauwelijks en daarom hebben zij nooit meer vettig haar. 

Geheim
Sarah liep zes jaar geleden een oude vriendin tegen het lijf en het eerste wat haar opviel waren de glanzende lokken van de vriendin. Het geheim van de vriendin? Ze had haar haren al jaren niet meer gewassen. Sarah was niet meteen fan van het idee, maar ze had zo vaak last van vet haar dat ze het besloot te proberen: "Toen ik voor drie weken naar Thailand ging, waagde ik me eraan".

Zacht haar
Sarah's vriendin had haar gewaarschuwd dat ze de eerste weken even moest doorbijten. De eerste periode was dan ook niet mis. "Mijn haar was zo vet, dat ik me niet durfte te vertonen. Ik was niet voorbereid op roos en de grote hoeveelheden vet in de eerste weken. Ik had het bijna opgegeven door shampoo te gebruiken, maar uiteindelijk heb ik doorgezet. Haarbanden werden mijn beste vrienden". Na zes weken werden haar lokken eindelijk normaal en na nog eens zes weken was ze om: "Ik begon mijn natuurlijke haar te zien zonder de constante manipulatie met shampoo. Mijn haar is nu zacht, golvend en pluist niet."


Bron

Conditioner
Dat Sarah haar lokken niet wast met shampoo, betekent niet dat ze het helemaal niet wast. De vrouw wast haar haren om de twee of drie dagen met water, waarbij ze haar hoofdhuid masseert met haar vingers om zo al het zweet en vuil eruit te wassen. Ook gebruikt Sarah twee keer per week conditioner, maar dit brengt ze alleen aan in de punten. 

'No poo'-methode
De 'no poo'-methode is in Amerika heel populair. Sarah zegt dat ze eigenlijk nooit negatieve reacties krijgt als ze vertelt dat ze al zes jaar geen shampoo heeft gebruikt. Mocht je de 'no poo'-methode ook willen proberen, dan heeft Sarah nog wat tips voor je. "De eerste weken zijn echt niet leuk, dus bedenk goed wanneer je ermee wil beginnen. Het is geen goed idee als je over twee weken een gala hebt bijvoorbeeld. Bedenk ook dat elk haar anders is en er dus anders op reageert. Zie het als een experiment en kijk waar jij je goed bij voelt." 

Hé, als je er Kim Kardashian haar van kan krijgen, dan is het misschien wel het proberen waard? 😉 

Wat vind jij van het afzweren van shampoo? Zou je het weleens willen proberen of zou je er nooit aan beginnen? 

Bron, Bron