News

Schokkend: dit is hoe negatief vrouwen over hun uiterlijk denken

Dat vrouwen over de hele wereld verschillend over hun eigen uiterlijk denken blijkt maar weer. In de volgende (video)campagne doet Dove een experiment. Er zijn twee deuren die voor schoonheid staan: de eerste is gemiddeld, de tweede is mooi. Door welke deur lopen de meeste vrouwen? Het resultaat is schokkend… Kijk snel verder.

Hoe staat het ervoor met het zelfbeeld van vrouwen wereldwijd? Nou… Dat wordt flink op de proef gesteld. Dove plaatste in vijf wereldsteden twee bijzondere deuren die met schoonheid te maken hebben en gaf vrouwen hierbij een keuze. Willen ze door de 'average' deur lopen, of kiezen zij voor 'beautiful'? Het experiment werd uitgevoerd in San Francisco, Shanghai, Delhi, Londen en Sao Paolo, maar toch bleek hoe negatief de vrouwen uit verschillende steden over hun zelfbeeld denken. Velen kiezen namelijk voor de eerste deur en dat is schokkend. Juist omdat ze er prachtig uitzien! Kijk maar mee:

Watch on YouTube


Gelukkig zijn er ook vrouwen die zichzelf mooi genoeg vinden om de beautiful deur te pakken. En groot gelijk hebben ze, want naderhand vertellen ze dat ze zich daar heel goed door voelden. Alsof het een soort zelfvertrouwen boost was. Toch is het jammer dat meer dan de helft van de vrouwen wereldwijd, namelijk 54%, veel negatiever over haar uiterlijk is dan haar omgeving. Want is dat nodig? Wij vinden in ieder geval van niet.

Door welke deur zou jij lopen? Wat vind je van deze campagne?

Bron

Must reads 👀