News

Deze vrouw is verlamd nadat ze een make-up kwast leende

Make-up lenen van vriendinnen, dat is toch no big deal? We lezen in tijdschriften en op websites dat je make-up beter niet kunt (uit)lenen, maar eigenlijk doet iedereen het stiekem toch. Maar dat het advies niet voor niks is, daar is Jo Gilchrist het levende bewijs van. De vrouw belandde in een rolstoel nadat ze een make-up kwast van een vriendin leende om een puist te camoufleren. 

Ook al wordt altijd gezegd dat we het niet moeten doen, we lenen toch altijd make-up van vriendinnen. Tja, je hebt nu eenmaal niet altijd make-up bij je en dan is het wel zo makkelijk om het van een vriendin te lenen. Maar wat zo onschuldig lijkt, kan grote gevolgen hebben. Het lenen van een make-up kwast zorgde ervoor dat de jonge moeder Jo in een rolstoel zit. 

Het begon als lichte pijn in haar rug. Het werd steeds erger en op een gegeven moment verging ze van de pijn door heftige steken in haar rug. Ze werd naar het ziekenhuis gebracht, maar de dokters wisten niet meteen wat er aan de hand was. Ondertussen kreeg Jo steeds meer pijn. "De pijn was hels en niets hielp. Ik dacht echt dat ik dood zou gaan, het was erger dan mijn bevalling", vertelt ze aan MailOnline. 


Beeld: Jo Gilchrist

De oorzaak van de hevige pijn bleek een stafylokokkeninfectie te zijn. Jo werd met een helikopter overgevlogen naar een ziekenhuis in Brisbane waar ze verder behandeld werd. Deze infectie hoeft niet altijd heel schadelijk te zijn, maar Jo heeft een laag immuunsysteem waardoor de infectie haar ruggenwervel beschadigd heeft. De wervel is zodanig beschadigd dat ze misschien nooit meer kan lopen. 

De oorzaak van alle ellende is de make-up kwast: "Ik had een puistje dat ik wilde camoufleren en daarvoor gebruikte ik een make-up kwast". Jo leende de kwast van een vriendin die de infectie op haar gezicht had. "Mijn vriendin had de infectie op haar gezicht en ik leende haar make-up kwast. Ik leende altijd make-up van mijn vriendinnen. De vriendin voelt zich er heel rot over, maar het is echt niet haar schuld". 

Natuurlijk is de kans dat dit jou ook gebeurt niet heel groot, maar be warned. 

Leen jij weleens make-up kwasten van vriendinnen? Schrik je ervan dat zoiets zou kunnen gebeuren? 

Bron

Must reads 👀