Beauty

Dit haar(styling)product gaat je leven veranderen!

Je kunt er niet omheen: droogshampoo is een veelgebruikt haarproduct waar tegenwoordig vaak over geschreven en verteld wordt. Het product is iets wat iedere jonge vrouw in haar stash zou moeten hebben. Heb jij nog nooit droogshampoo gebruikt? Girlscene geeft tips voor meiden die willen beginnen met het gebruiken van dit magische haarproduct.

Droogshampoo, wat is het? Dit haarproduct spuit je in je haar om je haar minder vet te laten lijken. Ook zorgt droogshampoo voor textuur en volume. Vrouwen brengen droogshampoo meestal aan bij de wortels (en niet alleen op de hoofdhuid) van hun haren en door hun haren heen om op deze manier vet uitziend haar te verdoezelen. Let op: droogshampoo is geen vervanger van shampoo, maar het product geeft je de kans om je haren minder vaak te wassen, zonder dat het er ‘vies’ uitziet.

Het is eigenlijk niet goed om je haren iedere dag te wassen met shampoo. Natuurlijke oliën zijn belangrijk voor het verzorgen van je hoofdhuid. Door je haren vaak (iedere dag) te wassen met shampoo, verwijder je ook de natuurlijke oliën die je hoofdhuid verzorgen. Je hoofdhuid gaat daardoor meer vetten aanmaken, waardoor je haar er na een mum van tijd weer vettig uitziet. Het is dus een vicieuze cirkel: je wast je haren vaak omdat het er vettig uitziet en juist daardoor gaat je hoofdhuid meer olie aanmaken omdat het te droog wordt en hierdoor wordt je haar nóg sneller vet.

                                                                   Bron

Droogshampoo maakt dat je minder vaak achter elkaar je haren hoeft te wassen. Was jij je haren iedere dag en wil je een dagje overslaan? Gebruik op de tweede dag droogshampoo en zo kun je je wasbeurt eens in de twee, drie of zelfs vier dagen doen. Hierdoor krijgt je hoofdhuid wat meer rust met als gevolg dat je hoofdhuid minder olie hoeft aan te maken, waardoor je haren minder snel vet zijn. Uiteindelijk hoef je het dus minder vaak te wassen! 

Lees hieronder tips voor droogshampoo beginners!

Weet dat ongewassen haar niet vies is. Als je gewend bent om je haren iedere dag te wassen en je slaat de wasbeurt een keer over, kan het zijn dat je je een beetje vies voelt. No worries! De tweede dag kun je droogshampoo gebruiken en je haren zullen er weer fris uitzien. Alleen jij weet dat je het een dag niet gewassen hebt, niemand zal het opvallen!

Het maakt uit welke haarkleur je hebt. Er liggen vele verschillende soorten droogshampoos in de winkels. Hoe weet je welke de juiste is voor jou? Als je blond bent kun je ieder type droogshampoo wel gebruiken. Als je donkere haren hebt dan wordt het uitkiezen van de juiste droogshampoo wat lastiger. Sommige droogshampoos laten een witte waas achter en dat zie je goed op donker haar. Een droogshampoo die geliefd is onder vrouwen met donker haar zijn de is de Brunette droogshampoo van Batiste. 

Droogshampoo is geen shampoo. Droogshampoo maakt je haren niet schoon, het product helpt je haren om er minder vettig uit te zien. Je verdoezelt dus vet haar. Droogshampoo heeft de taak overtollig olie op te nemen uit jouw haren, waardoor je minder vaak je haren hoeft te wassen om schoon uitziende haren te hebben.

Hoe je droogshampoo gebruikt. Je sprayt droogshampoo altijd met een afstand van minstens 15 tot 20 centimeter op je haren. Je focust je op de haarwortelen en pakt laag voor laag aan. Als de droogshampoo erin zit, is het de kunst om niet aan je haren te komen. Laat het twee tot drie minuten rusten en masseer dan het product met je vingertoppen in je haar. Als je iets van een witte waas ziet, kun je dit eruit kammen of met de föhn wegblazen.

Gebruik het ’s avonds. Voor een extra frisse look kun je droogshampoo voordat je gaat slapen aanbrengen, want zo kan het ’s nachts inwerken. Spray droogshampoo, doe je haren in een knot, ga slapen en breng je haren ’s ochtends in model met een borstel. Zo heb jij een fris uitziende haren en het scheelt je meer tijd in de ochtend, score!

Droogshampoo wordt niet alleen gebruikt voor vet uitziend haar. Mist jouw kapsel een beetje volume? Gebruik droogshampoo om je haren meer textuur en volume te geven! Spuit wat droogshampoo in je haren, laat het inwerken, masseer het in en toupeer het met een borstel of kam. Et voila, volume!

Natuurlijke droogshampoo als alternatief. Heb jij een droge en gevoelige hoofdhuid en heb je last van schilfertjes? Dan kunnen normale droogshampoos (en andere volume haarproducten) te agressief zijn voor jou. Er bestaan ook alternatieve, natuurlijke poeders die je kunt gebruiken als droogshampoo. Bijvoorbeeld pijlwortelpoeder, rijstmeel of maïszetmeel. Je kunt een beetje poeder aanbrengen op je hoofdhuid en door je haren met een poederkwast.

Gebruik jij al droogshampoo?

Bron: Bron, Bron, Bron
Beeld: Thinkstock

Must reads 👀