News

Bewezen: sporten kan je dik maken

Nu het april is, begint de zomer toch aardig dichtbij te komen. De hoogste tijd om bikini ready te worden! We duiken massaal de sportschool in om ons in het zweet te werken. Niet voor niets natuurlijk, we willen die bikini body! Maar een nieuw onderzoek heeft uitgewezen dat je juist dik kan worden van die sportschoolbezoekjes… 

Met alle fitgirls en fitspiration op Instagram is de conclusie van een nieuw onderzoek best verrassend. Fitgirls moedigen je aan om naar de sportschool te gaan voor een bikini body, maar het onderzoek van The Weightloss and Health Institute onder meer dan 1000 mensen heeft uitgewezen dat sporten je juist dik kan maken. In het onderzoek werd gevraagd of hun sport- en afvalmethodes effect hadden. Meer dan de helft van de respondenten gaf toe dat het sporten niet hielp om hun streefgewicht te behalen. 

Natuurlijk maakt het sporten zelf je niet dik. Beweging is een grote factor van een slank en strak lichaam, maar een andere grote factor is voeding. En daar gaat het vaak mis. Geef jij jezelf ook weleens en beloning omdat je hebt gesport? Je bent niet de enige, 41% geeft aan dat ze zichzelf belonen met een snack na het sporten. En dat is niet zo slim als je wil afvallen. 

Een andere conclusie uit het onderzoek geeft een direct verband aan tussen sporten en eten. Omdat veel mensen vaak te intensief sporten, hebben ze na de work-out geen energie meer en hierdoor grijpen ze sneller naar dikmakend eten. 53% geeft toe meer te eten na het sporten dan normaal. 

De Australische afvalcoach Geoff Jowett zegt dat vooral het belonen een grote valkuil is: "Het is vaker bewezen dat vrouwen zich na een intensieve work-out belonen met iets lekkers. Ze gaan naar een Cross Fit les en gaan daarna een stuk taart eten omdat ze vinden dat ze het verdiend hebben. Dit betekent dat je fit én dik tegelijk kan zijn". 

Geoff hamert erop dat sporten en voeding twee verschillende dingen zijn waar je je best voor moet doen. Hij gelooft in de 80/20 regel; 80% voor wat je eet en 20% voor sporten. Dus ladies: na het sporten geen ongezonde beloning meer! 

Heb jij motitvatie nodig om te sporten en gezond te eten? Neem dan eens een kijkje op dit topic op Girlscene's forum voor inspirerende en motiverende quotes!

Beloon jij jezelf ook weleens na het sporten? Wat is jouw motivatie om te sporten en gezond te eten?

Bron
Beeld: thinkstockphotos