Food

5 hartige cupcakes waar je honger van krijgt

Heb jij even helemaal geen foodspiration meer? Vergeet de simpele spaghetti, Hollandse pot of zelfs pizza. Voortaan kun jij jouw gerechtjes een stuk leuker maken, want wist je dat je spaghetti net zo makkelijk kunt maken in een muffin? Of dat die traditionele gehaktbal eigenlijk net zo lekker smaakt in een cupcake met wat aardappelpuree? Zelfs pizza kun je omtoveren tot een cupcake. Girlscene verzamelde 5 lekkere hartige cupcake recepten.

Spaghetti muffins
Ingrediënten
:
200 gr spaghetti
50 gr basilicumblaadjes
1 teentje knoflook, gepeld
30 gr geroosterde pijnboompitjes
50 gr geraspte parmezaanse kaas
3 eieren
1,25 dl slagroom

Verwarm de oven voor op 180°C. Kook de spaghetti in ruim water met wat zout in circa 8 minuten beetgaar. Giet na 8 minuten de spaghetti af en pureer de basilicum met knoflook, pijnboompitjes en de kaas grof. Klop nu de eieren los en meng dit met de slagroom en het basilicummengsel. Vet vervolgens de muffinplaat in of gebruik papieren vormpjes. Verdeel nu de spaghetti over de vormpjes en giet het eimengsel eroverheen. Zet het nu 15 minuten in de oven en voillà, jouw muffins zijn klaar! 
Bron, Bron

Gehakt muffins met aardappelpuree toppingGehaktbal:
1 kleine ui
500 gr gehakt
paar takjes peterselie
1 ei
zout en peper
snufje nootmuskaat
3 beschuiten
scheutje ketjap
scheutje tomatenketchup of -puree
beetje mosterd

Puree topping:
900 gr aardappelen
2 el melk
2 el zure room
60 gr roomboter
zout en zwarte peper

Verwarm de oven voor op 170°C en vet het muffinblik in. Kneed in een kom het gehakt met de uitjes, peterselie, mosterd, ketjap, verkruimelde beschuit, zout, peper en tomatenketchup. Kneed de ingrediënten goed door elkaar en verdeel het gehakt over het muffinblik. Bak het gehakt in ongeveer 30 minuten gaar.

Nu gaan we verder met de aardappelpuree. Schil de aardappelen en snijd deze in kleine blokjes. Kook de aardappelen totdat je er makkelijk in kunt prikken met een vork. Giet de aardappelen af en pureer het zachtjes tot een glad geheel. Schep nu met een lepel de topping op de gehaktballen. Garneer de aardappelpuree met peterselie en serveer de muffins met warme jus. Eetsmakelijk!
Bron

Pizza muffins
Ingrediënten
:
225 gr bloem
16 gr bakpoeder
250 ml melk
50 gr boter (gesmolten)
2 eieren
75 gr geraspte kaas (+ een beetje extra)
75 gr  zongedroogde tomaatjes
75 gr salami
Zout + peper + kruiden naar wens
2 kleine blikjes tomatenpuree

Bereidingswijze:
Meng de bloem en het bakpoeder. Doe de melk, boter en eieren in een andere kom en klop deze door elkaar. Voeg de droge en natte ingrediënten bij elkaar en klop dit tot een glad beslag. Voeg de geraspte kaas, fijngesneden salami en zongedroogde tomaatjes toe en spatel door het beslag. Voeg zout, peper en overige kruiden naar smaak toe.  

Vet de vormpjes van een mini muffin vorm in en bestuif deze met bloem. Verdeel het beslag over de vormpjes en vul elk vormpje voor ongeveer tweederde. Met een theelepeltje schep je vervolgens op elke muffin een klein beetje tomatenpuree. Met een cocktailprikker roer je het als het ware een beetje door het beslag zodat het aan de bovenkant mooi verdeeld is. Strooi als laatste nog een beetje geraspte kaas over de muffins. Bak de muffins in 18 minuten op 170°C gaar en goudbruin.
Bron

Lasagne muffinsIngrediënten:
150 gr gehakt
6-8 verse lasagne vellen
200 gr geraspte parmezaanse kaas
200 gr mozzarella in stukken
90 gr ricotta
240 ml tomatensaus
olijfolie
basilicum voor de garnering 

Verwarm de oven voor op 190°C en vet een muffinblik in met olijfolie. Bak het gehakt met peper en zout naar smaak en laat het vervolgens heel goed uitlekken. Snijd de lasagnevellen in cirkels die net wat groter zijn dan de vormpjes. Zet 90 gram van de parmezaanse kaas en 90 gram van de mozzarella even apart. Deze gebruik je later als garnering. Druk eerst een stukje lasagne vel stevig tegen de bodem. Strooi er een beetje parmezaanse kaas, ricotta en mozzarella over en bedek vervolgens met gehakt en de saus. Doe dit twee keer. Pas bij het maken van de lagen goed op dat je niet te veel gebruikt. Garneer de muffin met mozzarella en parmezaanse kaas. Bak de cupcakes 18-20 minuten of totdat ze goudbruin zijn. Haal het uit de oven en laat 5 minuutjes afkoelen. Haal de cupcakes uit de vorm en serveer met een paar blaadjes basilicum en besprenkel met een klein beetje olijfolie.

Bron, Bron

Quiche lorraine muffinsIngrediënten:
6 plakjes bladerdeeg
1,5 deciliter slagroom
150 gr spekreepjes
3 eieren
100 gr geraspte Gruyere kaas
1 eetlepel peterselie (fijngesneden) 

Smeer het muffinblik in met boter en bestuif met wat bloem. Bak de spekreepjes en laat ze afkoelen in de pan. Klop de eieren goed los en meng er de (ongeslagen) slagroom, Gruyère kaas en de peterselie doorheen. Meng de spekreepjes en het bakvet met het eimengsel. Steek uit elk vel bladerdeeg 4 rondes en bekleed de muffinvormen hiermee. Breng het eimengsel op smaak met zout, peper en nootmuskaat en giet het vervolgens in de bakvorm. Bak de muffins in 20-25 minuten gaar op 200°C.

Toch niet zo'n fan van hartige cupcakes? Dan moet je deze heerlijke koffie-karamel cupcakes eens proberen! Ben jij helemaal niet dol op cupcakes in het algemeen? Het forum staat bomvol met de lekkerste recepten waar vast en zeker een recept voor jou tussenzit. 

Bron

Wat vind jij van hartige cupcakes? Welke zou jij willen proeven?