Beauty

Na deze foto’s ga jij nooit meer zonder zonnebrandcrème bakken

Iedereen zal het wel herkennen: je doet even je ogen dicht terwijl je in de zon ligt en een paar uur later word je wakker. Je hebt het gevoel dat je lekker verkleurd bent, totdat je binnen een glimp van de kreeft in de spiegel opvangt. Aaaaa, verbrand! Girlscene verzamelde 8 foto's waardoor jij nooit meer zonder zonnebrandcrème wil gaan bakken!

#1 Het bewijs dat Crocs nooit, maar dan ook nooit een goed idee zijn.#2 Deze jongen heeft wel erg veel moeite gedaan voor dit pijnlijke kunstwerk.#3 Wij vragen ons af waarom ze zo lang kon blijven zitten met een bordje en lepel op haar schoot?#4 Ze kunnen in ieder geval niet tegen elkaar zeggen: 'Je begrijpt er niks van!'#5 We zijn dol op tan lines, maar niet helemaal zoals op deze foto…#6 Heb je nog meer redenen nodig om je gezicht in te smeren? Check hier 5 fijne zonnebrandcrèmes voor je gezicht.#7 Normaal zijn we dol op mannen met V-necks, maar deze jongen slaat de plank mis.#8 Naast zonnebrandcrème is de gouden regel tijdens het zonnen: draaien, draaien en nog eens draaien.

Weet jij niet goed hoelang jij in de zon kunt zitten zonder te eindigen als de bovenstaande mensen? Er is een hele handige formule waarmee je precies kunt uitrekenen hoe lang jij in de zon kunt blijven. 

Huidtype 1: Jij verbrandt snel, je wordt niet bruin. Ook heb je een lichte huid en/of sproeten, rood of heel licht haar en blauwe ogen.
Huidtype 2: Je verbrandt snel, maar je wordt wel een beetje bruin. Een lichte huid, blond haar, grijze, groene of lichtbruine ogen zijn jouw kenmerken.
Huidtype 3: Je verbrandt niet snel en je wordt snel lekker bruin. Je huid is licht getint, je hebt donkerblond of bruin haar en donkere ogen.
Huidtype 4: Je hebt geluk: je verbrandt bijna nooit en je wordt heel snel bruin. Je hebt een getinte huid van jezelf, donker haar en donkere ogen.

Formule zonder zonnebrandcrème: 
Huidtype 1: 60 : de zonkracht
Huidtype 2: 100 : de zonkracht
Huidtype 3: 200 : de zonkracht
Huidtype 4: 300 : de zonkracht 

Mét zonnebrandcrème: 
Huidtype 1: 60 : de zonkracht x zonnefactor
Huidtype 2: 100 : de zonkracht x zonnefactor
Huidtype 3: 200 : de zonkracht x zonnefactor
Huidtype 4: 300 : de zonkracht x zonnefactor 

De actuele zonkracht kun je vinden op deze website van de overheid.

Bijvoorbeeld: Morgen ga ik in de zon zitten en is de zonkracht 7.2. Ik heb huidtype 3 en ik smeer met factor 10. Dan voer ik dit in bij de formule:

200 (huidtype 3) : 7.2 (zonkracht) is 27,77.
27,77 x 10 (factor)  = 277,77.
Dit betekent dat ik 277 minuten in de zon kan blijven als ik met factor 10 smeer. 

Ben jij wel eens zo erg verbrand? Kende jij deze formule al?

Bron