Real life

Girls Issues #28: ‘Ik slaap nog met een knuffel’

girls-issues-28

Heb je ruzie met je vriendinnen? Boytrouble? Of een super gênante vraag? Say no more! Vertel jouw situatie aan Girlscene en wij helpen jou met al je Girls Issues.

Girls Issues: ‘Ik slaap nog met een knuffel’

Cato (19) vraagt zich af of haar borsten nog wel groeien.

Beste Girlscene,

Ik heb een probleem waar ik niet goed over durf te praten, omdat ik me er nogal voor schaam. Ik kan namelijk niet slapen zonder een teddybeer. Het klinkt heel kinderachtig, stom en idioot, maar ik moet altijd iets te knuffelen hebben als ik slaap. Als iemand bij me slaapt, knuffel ik diegene ook, dus daarom slaap ik met een teddybeer. Kunnen jullie me helpen?

Liefs, Cato

Lees ook:
Girls Issues #26: ‘Ik wil mijn ex terug’

Lieve Cato,

Ten eerste, jouw probleem is helemaal niet zo kinderachtig, stom en idioot als je denkt. Knuffels geven een gevoel van liefde, steun, veiligheid en geborgenheid. En dat is toch precies wat je wilt voelen als je in slaap valt? Dacht je dat jij één van de weinigen was die met een knuffel sliep? Fout! Zelfs 35% van alle volwassenen slaapt nog met een knuffel. Maar het is begrijpelijk dat je het beschamend vindt als jij de enige bent die wel met een knuffel slaapt. Hopelijk kunnen de volgende tips jou een handje helpen!

1. Maak een grapje!

Zo’n erg probleem is het niet, maak er een luchtig grapje over. Zoals, ‘mijn knuffel snurkt ten minste niet!’ Er zijn wel ergere dingen dan een meisje dat met een knuffel slaapt. Jij bent nou eenmaal dol op kroelen en knuffelen, niets mis mee toch? Daar zal jouw lover later alleen maar blij mee zijn!

2. Vervang de knuffel

Vind jij het gênant om jouw knuffel ergens mee naartoe te nemen? Neem dan een oud shirt mee en gebruik dit oude shirt als knuffel. Het shirt zal vast niet zo fijn zijn als jouw teddybeer, maar je hoeft je er niet voor te schamen. Als iemand er naar vraagt zeg je gewoon dat het shirt per ongeluk in jouw bed is blijven liggen.

3. Leg het uit

Kan iemand ontkennen dat kroelen en knuffelen fijn is? Als iemand vraagt waarom je zo knuffelig bent in bed, kun je ze eerlijk vertellen dat jij het gewoon heel fijn vindt als iemand bij je ligt. Vindt iemand het raar dat je met een knuffel slaapt? Leg dan gewoon uit dat je het zo ‘leeg’ in bed vindt zonder je knuffel en dat je het fijn vindt als je iets kunt vasthouden.

4. Afbouwen

Wil je toch met een knuffel slapen? Kies dan voor een kleine knuffel, dit valt minder op en hierdoor leer je langzaam hoe het voelt om zonder een knuffel te slapen. Slaap bijvoorbeeld elke week met een kleinere knuffel. Na een tijdje zul je jouw knuffel niet eens meer missen.

Veel succes!

Liefs, Girlscene

Zit jij ook met een brandende vraag? Heb je hulp of juist tips nodig voor een bepaalde situatie? Of weet je je echt even geen raad met je BFF? Laat Girlscene je helpen door het insturen van je ‘Girls Issues’ en laat je vraag beantwoorden. Mail dan naar celine@hilabel.nl.