Lifestyle

Deze bloemen geven jou een lentegevoel

Eindelijk: de koude winter is voorbij! Laat die zonnestralen maar komen. Bij de lente horen natuurlijk ook mooie bloemen. Je ziet bijvoorbeeld krokussen op plantsoentjes en narcissen uit de grond schieten. De volgende felgekleurde bloemen zullen mooi in je interieur passen. Dus ren naar buiten, ga naar de bloemist of pluk stiekem wat bloempjes en maak jouw huis spring proof! 

Krokussen
Deze schattige bloempjes ben je vast wel eens tegengekomen tijdens een je dagelijkse fietstochtje of ritje naar school of werk. Krokussen staan meestal in grasvelden en hebben de kleuren paars, wit en geel. Meestal staan ze met z'n allen lekker knus tegen elkaar aan, dat maakt deze bloem gezellig.

Narcissen
Een typische bloem voor de lente. Narcissen en Pasen gaan hand in hand. Deze gele bloemen hebben een donkerder geel trompetje en je kunt narcissen vinden in de kleuren roze, oranje, rood, wit en gevlekt.

Freesia
Deze kleine kleurrijke bloemen komen oorspronkelijk uit Afrika. De freesia blijft lang goed in een vaas en je kunt deze bloem vinden in de kleuren geel, oranje, roze en wit. Met deze bloemen haal jij het zonnetje echt in huis. 

Paradijsvogelbloem
Deze bloem heeft de naam te danken aan de vorm van de kop van een paradijsvogel. Deze bloemen zien er erg bijzonder uit. Heb jij een lichte (slaap)kamer en vind je dat er in de ruimte iets opvallends mist en wel wat meer kleur kan gebruiken? Dan is deze bloem een goede optie. 

Begonia
De begonia is een bekende kamerplant. Je vindt begonia's in de kleuren roze, wit, geel en rood. Je kunt begonia's in de tuin planten, maar ook kun je de bloemen binnen zetten om je interieur op te vrolijken. 

Azalea
Azalea planten hebben één bloemknop aan iedere stengel. De plant heeft veel licht nodig en water nodig om te kunnen leven. Je vindt de bloemen in de kleuren rood, geel, roze en wit.

Wat zijn jouw lievelingsbloemen?

Bron: Bron, Bron, Bron
Beeld: Thinkstock