Real life

Girls Issues: Mijn haar is zo dik dat ik er niets mee kan

Trouble in paradise? Girlscene helpt! Heb jij een probleem en weet je niet hoe je het moet oplossen? Vertel je situatie aan Girlscene en wij geven raad. Ruzie met je beste vriendin? Kledingcrisis? Boytrouble?! Die tijd is voorbij met het advies van Girlscene. Deze keer een Girlscene lezeres van wie het haar zo dik is dat ze er niets mee kan doen.

Hey Girlscene,

Vergeleken met de problemen van andere meiden is mijn probleem niet zo erg, maar toch vroeg ik me af of jullie tips hebben. Mijn haar is namelijk heel erg dik. Veel meiden vinden het mooi, maar ik vind het super irritant want ik kan er niets leuks mee doen. Bij de kapper heb ik het een paar keer laten uitdunnen, maar na een tijdje is het toch weer dik en pluizig. Hebben jullie tips of tricks voor mijn dikke, steile haar?

Alvast bedankt!

Veel liefs,
AnoniemLieve Anoniem,

Dik haar kan een zegen, maar ook een vloek zijn. Zoals je al zei zijn andere meiden jaloers op jouw dikke lokken, maar zij weten niet hoe onhandelbaar dik haar kan zijn. Wij hebben verschillende tips verzameld waarmee jij jouw dikke haar kunt temmen.

Uitdunnen
Jij hebt je haar al eerder laten uitdunnen, maar je geeft aan dat het na een tijdje weer dik en pluizig wordt. Je zou jouw haar elke maand kunnen laten uitdunnen. Hierdoor wordt je haar langzaamaan steeds dunner. Wil je niet elke maand bij de kapper zitten? Een uitdunschaar kun je zelf aanschaffen voor €8,99 bij Kruidvat. Je kunt het dan beter door een vriendin of moeder laten doen, zij kunnen het geheel beter beoordelen.

Maskers
Gebruik speciale producten die je haar glad maken. Hierdoor lijkt je haar dunner en pluist het minder erg. Een leave-in conditioner zorgt ervoor dat je haar de hele dag glad blijft en het niet gaat pluizen. Je kunt ook een nachtje met kokosolie in je haar slapen. Was het de volgende ochtend met shampoo en je haar is weer glad en zacht.

Ander kapsel
Laat je haar in laagjes knippen. Je verliest niet alleen veel volume, maar hierdoor krijgt je haar ook meer model. Je onderste lokken zijn door de laagjes minder dik waardoor ze ook veel makkelijker te stijlen zijn. Durf jij het iets extremer aan te pakken? Kies dan voor een pony! Een dikke pony is niet alleen super mooi, maar de rest van je haar wordt hierdoor ook een stuk minder dik.

Andere haarstijlen
Met dik haar staan veel kapsels mooi. Draag je haar bijvoorbeeld eens omhoog in een rommelige knot. Met dik haar staan vlechten ook erg mooi. Een vissengraatvlecht is een leuke variatie op de normale vlecht. Hier lees je hoe je een vissengraatvlecht maakt. Check de onderstaande video voor nog meer leuke kapsel voor lang en dik haar. 

Watch on YouTube
Probeer te genieten van jouw dikke haar, veel meiden zouden graag met je willen ruilen! En ben je jouw haar echt even spuugzat? Je bent niet de enige die de struggles van dik haar kent, lees hier wat jij, en al jouw lotgenoten, moeten doorstaan.

Succes!

Liefs,
Girlscene

Beeld: Thinkstock