News

Wow: jongen valt 122 kilo af

Sommige mensen zijn al blij als ze een kilo kwijtraken, maar dat is niets in vergelijking met wat Matt Diaz heeft gedaan. Hij is slechts 22 jaar maar wist toch een indrukwekkende 122 (!) kilo af te vallen. Matt deed er alles aan om op een gezond gewicht te komen en dat lukt hem! Alleen er is één probleem: hij heeft overtollig huid wat hij wil laten verwijderen.

Het kostte Matt zes jaar om op een gezond gewicht te komen, maar dat moment is eindelijk zover! Op zijn 16e woog hij maar liefst 225 kilo en dat was voor hem het moment om maatregelen te nemen. Dit kon niet langer, maar zoveel gewicht verliezen was niet heel vanzelfsprekend. Hij moest een maagbandoperatie ondergaan en ook nog eens heel gedisciplineerd leven. Gezond eten en veel beweging is wat er bij hem op het menu stond. 


Voor en na het afvallen

Maar dat je zoveel afvalt betekent niet dat automatisch dat je er een strak lichaam voor terugkrijgt. Dat geldt ook voor Matt die op dit moment kampt met overtollig huid. Omdat hij graag zijn verhaal wil delen en wil laten zien hoe hij eruitziet heeft hij zichzelf op Tumblr gezet in de vorm van een video. Niet om medelijden te krijgen, maar met de boodschap dat iedereen trots op zichzelf moet zijn en om geld in te zamelen zodat hij nog beter in zijn vel kan zitten. Hij opende een GoFundMe pagina waar mensen geld kunnen doneren zodat hij de operatie van 20.000 dollar kan bekostigen en eindelijk van dat overtollige huid verlost is… En hartverwarmend nieuws: inmiddels zit hij al op ruim 24.000 dollar! 

Bekijk hier de video.



Wat vind jij ervan dat Matt 122 kilo is afgevallen en dat mensen massaal geld doneren voor zijn operatie? 

Bron: Buzzfeed
Beeld: GoFundMe, Tumblr