Fashion

De leukste hotspots van Utrecht deel III

Met meer dan 70.000 studenten mag Utrecht zich een echte studentenstad noemen. De grote hoeveelheid hippe koffietentjes, knusse winkeltjes en gezellige kroegen zorgen ervoor dat Utrecht dé plek is om je studententijd door te brengen. Girlscene-lezeres Vera leidt je via dit artikel langs hotspots die lief voor je portemonnee zijn. Kijk snel verder voor deel 3 van de leukste hotspots van Utrecht!

Eten & Drinken
’t Gras van de buren – Lange Jansstraat 16
Een hip en trendy café waar je voor alles terecht kunt. Je kunt lunchen voor 5 euro, ’s avonds goedkoop een hapje eten (€15 voor een driegangenmenu) en lekker borrelen op het terras. ’s Nachts verandert het in een gezellig studentencafé.

Café Olivier – Achter Clarenburg 6a
Vroeger een schuilkelder, tegenwoordig een Belgisch biercafé. Nuttig hier een borrel of etentje in Belgische sferen.


Restaurant Brasserie Luden – Janskerkhof 10

Op het Janskerkhof zit Luden gevestigd, wat een knus en gezellig eetcafé is waar je als student goedkoop én lekker kunt lunchen: voor nog geen zes euro heb je een lunchgerecht inclusief twee drankjes.

The Village Coffee & Music – Voorstraat 46
Een gezellig drukke huiskamer waar mannen met baarden en tatoeages je koffie serveren; zo voelt The Village. Het doet zijn naam eer aan, want er komen ook geregeld artiesten optreden. In 2013 werd dit hippe koffietentje uitgeroepen tot de beste van Nederland.

Havana – Oudkerkhof 29
Je kunt er lekker tapas eten, maar vooral voor de cocktails moet je naar Havana gaan. Van donderdag tot en met zaterdag gaan vanaf 23:00 uur de voetjes van de vloer en transformeert het restaurant naar Club Havana.

Yoghurt Barn – Vinkenburgstraat 15
Proef het boerenland in de stad. Een perfecte plek om te ontbijten, een lekker tussendoortje te nemen of om te werken. Stel hier je eigen (frozen) yoghurt samen of ga voor een smoothie of high tea. En allemaal biologisch!


Broodje Mario – Oudegracht 85

Een begrip in Utrecht! Mensen staan in de rij om een versgebakken Italiaanse bol te bestellen. Het wordt met liefde belegd door charmante Italiaanse verkopers. 

De Zakkendrager – Zakkendragerssteeg 26
Een intiem en gezellig restaurant om voor een redelijke prijs uit eten te gaan. Je loopt er zo voorbij, want de Zakkendragerssteeg is nog geen twee meter breed. Als je in de serre eet kijk je uit op de mooie binnentuin. Een verstopt plekje waar je je eventjes in het groen waant.

American Steakhouse Broadway – Oudegracht aan de Werf 193
De naam doet het al vermoeden: hier eet je een goed stuk vlees. De lekkerste spareribs van Utrecht worden hier bereid.

Walden – Domplein 16
Een bar/restaurant met een stoere uitstraling, pal bij de Dom. Overdag kost een lunch bestaande uit een broodje en een drankje 6 euro en ’s avonds heb je een simpel maar lekker 3-gangen diner voor 12 euro.

Shoppen
Ook om lekker te shoppen zit je hier goed. Vrijwel alle grote commerciële ketens zijn er (H&M, Zara, Mango, Dille & Kamille, Monki, Bijenkorf, V&D, Douglas, The Body Shop enzovoort), maar er zijn ook veel kleinere winkeltjes die je alleen in Utrecht kunt vinden.


Flying Tiger – Oudegracht 118

Leuke spulletjes en hebbedingetjes voor Action prijzen, maar dan van betere kwaliteit. Van creatieve en gekke gadgets tot praktische kantoorartikelen in een hip jasje, hier vind je vast wat leuks voor jezelf (of voor een ander, want het zijn perfecte prijzen voor een klein cadeautje).

Episode – Oudegracht 208
Deze bekendere vintagewinkel zit gevestigd op de Oudegracht. Episode verkoopt tweedehands kleding van gerecyclede materialen. Grote kans dat je hier dus unieke items vindt!

Betsies kookwinkel – Vismarkt 6
Speciaal voor de foodies onder de studenten: een kookwinkel bomvol mooie kookspulletjes, gevestigd in een knus grachtenpand. Helaas iets duurder dan kookgadgets van HEMA, maar dan heb je ook wat. Het is al erg leuk om binnen even rond te snuffelen.


Sisters vintage – Oudegracht 224

Sisters is een leuk boetiekje voor tweedehands en vintage kleding. Grote kans dat je hier merkkleding voor een zacht prijsje op de kop kunt tikken. Ze verkopen ook leuke vintage accessoires.


Keck en Lisa – Zadelstraat 38

Probeer dit snoepige cadeauwinkeltje maar eens zonder aankoop te verlaten. Je vindt hier allemaal leuke en originele huis-tuin-en-keuken spullen.

Voor ’s avonds
Ook ’s nachts hoef je hier niet stil te zitten. Op het gebied van uitgaan is er voor ieder wel wat wils: van volle (studenten)kroegen tot moderne discotheken. Voor de eerste categorie zit je goed op de Nobelstraat. Hier zitten gezellige kroegen gevestigd zoals ’t Pandje, Café Rex, Heerenplein, Jaloezie, De Kneus en Café Otje.

Club Poema – Drieharingstraat 22
In deze kelder wordt er tot in de late uurtjes gefeest op electro-, house-, en technomuziek. Op dinsdagavond zijn er vaak internationale studenten te vinden.

Tivoli Vredenburg – Vredenburgkade 11
Net nieuw en Utrechts trots: Tivoli Vredenburg. Vlakbij Utrecht Centraal zit dit enorme uitgaanscentrum gevestigd waar ook vaak concerten plaatsvinden. Op donderdagavond, de studentenavond, is het hier altijd druk en kun je lekker dansen op muziek.

Chupitos – Loeff Berchmakerstraat 10
Ook wel bekend als de shotjesbar! Een shotje nemen krijgt hier een hele andere belevenis. Meer dan 150 verschillende soorten smaken en de ene nog spectaculairder gepresenteerd dan de ander.

Winkel van sinkel – Oudegracht 158
Een monumentaal en groot pand waar je ’s nachts goed uit je dak kunt gaan. Elke zaterdag en sommige vrijdagen is er weer een ander thema: van Latin Lovers, het Foute Feest tot Remember 80’s, 90’s en 00’s.

Wat zijn volgens jou de hotspots van Utrecht?

Door Vera

Must reads 👀